Cyklist blev överfallen och misshandlad

I söndags inträffade det ett grovt våldsbrott i Hultsfreds kommun. Till en början var polisen fåordig om utredningen, men nu börjar läget klarna.

Misshandeln skedde på mitt på dagen.

Misshandeln skedde på mitt på dagen.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-05-09 12:01

Vid 13-tiden i söndags larmades polisen till en mindre ort i kommunen. I det läget sa förundersökningsledaren att det hade upprättats en anmälan om grov misshandel. I övrigt var det locket på.

Under måndagen berättar Anders Hultman vid Oskarshamnspolisen att utredningen har växt. Två män är misstänkta för grov misshandel, övergrepp i rättssak, stöld och försök till stöld.

Vad är det som har hänt?

– Målsägande, som är en man i dryga 20-årsåldern, var ute och cyklade när han blev omkulldragen av två personer. De ska bland annat ha sparkat honom, vilket gör att det rubriceras som grov misshandel. I samband med detta tog de kontanter av mannen, samt försökte ta hans mobil.

– Anmälan om övergrepp i rättssak handlar om att de misstänkta gärningsmännen försökte få målsägande att inte berätta något för polisen.

Hur gick det med den drabbade mannen?

– Han fick en del skador på kroppen. Bland annat ett blåmärke vid höger öga.

Det har inte gjorts några gripanden. Däremot har polisen två namngivna personer som kommer att förhöras under början av veckan.

– Sedan får åklagaren avgöra vad som ska hända. De misstänkta männen är i 20- och 30-årsåldern, säger Hultman.

Mer polisnytt: Nu har upprättats en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, efter förra veckans gräsbrand utanför Mörlunda. Det var en planerad eldning som gick snett och var nära att sprida sig till ett uthus. "Det var några minuter ifrån att bli en rejäl brasa", sa räddningsledaren Ulf Bowein. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!