Grovt våld och dödshot mot kvinna och barn

Under bilfärd Växjö tur och retur Virserum slog mannen åtskilliga knytnävsslag mot kvinnans huvud och rygg så att hon fick svåra kroppsskador av misshandel. Han misstänks också ha slagit sin dotter med en stol och hotat att halshugga henne och slänga henne i skogen. Nu åtalas mannen från ett flertal fall av misshandeln, hot och fridskränkning mot kvinnan och barnen

Symbolbild

Symbolbild

Foto: Arkivfoto: TT

Hultsfred2017-12-09 14:56
.Enligt åklagaren har detta pågått i över två år, från 2015 och fram till november då hoten, våldet och kränkningarna kulminerade och mannen greps och har sedan dess suttit häktad. Det är en lik grym som omfattande historia som träder fram i de misstankar kammaråklagare Robert Knutsson lägger fram i sin stämningsansökan som kom in till tingsrätten i Kalmar på fredagen.
Den 41-åriga kvinnan som mannen är gift med har enligt åtalet utsatts för e n lång rad hot, kränkningar och grovt våld. Under en bilresa från Virserum till Växjö i oktober 2015 ska han ha slagit kvinnan med ett flertal knytnävslag i huvudet. Han bad också föraren att stanna. Då gick han ut och slog kvinnan både i huvudet och i ansiktet med knytnävslag medan hon satt kvar i baksätet. Under den fortsatta färden fortsatte också misshandeln. När kvinnan försökte att fly från bilen vid ett löpcenter i Växjö slet mannen av henne slöjan mot hennes vilja inför andra män.
När sällskapet senare åkte tillbaka till Virserum fortsatte också misshandeln med slag och sparkar mot kvinnas huvud och rygg.
Enligt åklagaren är misshandel grov och sällsynt rå och hänsynslös, bland annat på grund av att kvinnan lider av en sjukdom som gör att hon lätt blöder. Kvinnan har drabbats av svåra kroppskador efter den grymma misshandeln.
Mannen har också hotat sonen och sagt att han inte kommer att lämna mamman i fred förrän han har slakat henne.
Dessutom misstänks mannen för både misshandel och hot mot en dotter. Enligt åtalet har han slagit henne med en stol och hotat att halshugga henne och slänga henne i skogen.
Vi ett tillfälle ska han ha bitit henne vid en motsättning om en mobiltelefon.
Utöver detta misstänks mannen också för hot och misshandel mot en annan kvinna i 30-årsåldern i samma bostadsområde där mannen ännu bor kvar. Den 40-åriga kvinnan är numera bosatt i Växjö.
Msaannen greps och häkytades i början av nivember.
Han nekar nbestämt till alla brott han misstänks för.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om