GUIDE: Här kan du fira midsommar i Hultsfred

Det våras för jordgubbstårta, färskpotatis och dans kring midsommarstången med blommor i håret. Självklart arrangeras flera midsommarfiranden runt om i Hultsfreds kommun och här nedanför listar VImmerby Tidning årets utbud.

Midommaren firas på traditionellt sätt på flera håll runt om i kommunen. Det blir, som brukligt, musikanter från Skaraborg, gummor på väg till marknaden och små grodor

Midommaren firas på traditionellt sätt på flera håll runt om i kommunen. Det blir, som brukligt, musikanter från Skaraborg, gummor på väg till marknaden och små grodor

Foto: Mostphotos

Hultsfred2024-06-19 21:00

Med reservation för ändringar kommer här en guide till var och hur den som vill kan fira midsommar runtom i Hultsfreds kommun.

• Hultsfreds hembygdspark: Stången kläs redan på torsdag kväll. På midsommarafton hålls ett traditionsenligt firande med dans kring stången och servering. Det blir även musikunderhållning med Karolina Stenström, Ville Pettersson och Johanna Wright.

• Målilla hembygdspark: Även här kläs midsommarstången redan kvällen innan midsommarafton. Firandet startar på förmiddagen med musik, sång och danslekar. Johan och Gunilla Sigvardsson håller i musik och dans och kaffeserveringen är öppen.

• Lönneberga hembygdspark: Stången kläs tidigt på dagen och på eftermiddagen är det dags för firande på traditionellt vis, med resning av midsommarstången och dans kring densamma.

• Blåbärskullen, Mörlunda: Här består firandet av invigning av äventyrsbanan, lek och dans runt midsommarstången, musik av Stig.-Gunnar Holmqvist samt servering. Alla hembygdsföreningens byggnader hålls öppna.  

• Sommarhemmet Virserum: Även i Virserum blir det midsommarfirande. IOGT-NTO och PRO gör gemensam sak och arrangerar midsommarfest vid Sommarhemmet, intill Virserumssjöns strand. Det blir en dag fylld av lek, musik och dans. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!