Gymnasiet inför distansstudier fullt ut

Från och med måndag inför Hultsfreds gymnasium distansundervisning fullt ut. Det betyder att Albäckskolan kan ta över lokalerna och sprida ut eleverna.

Rektor Andreas Ekberg på Hultsfreds gymnasium berättar att från och med måndag och fram till jul kommer fjärrundervisning att införas. I stället får Albäckskolans elever sprida ut sig i lokalerna.

Rektor Andreas Ekberg på Hultsfreds gymnasium berättar att från och med måndag och fram till jul kommer fjärrundervisning att införas. I stället får Albäckskolans elever sprida ut sig i lokalerna.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-11-20 16:00

För att minska risken för smittspridning återgår gymnasiet till fjärrstudier fullt ut. Tidigare har ju hälften av eleverna pluggat hemifrån. Men nu blir det alltså nästan alla.

I stället kommer Albäckskolan, som ju ligger alldeles intill gymnasiet, att flytta över hälften av sina elever till de tomma lokalerna, för att man på så sätt ska kunna minska trängseln i korridorerna.

Rektor Andreas Ekberg på gymnasiet berättar att man gör över till fjärrundervisning fullt ut. Anledning till detta är i första hand att ge högstadiet möjlighet att sprida ut sig. Detta sedan enstaka fall av Covid 19 upptäckts på skolan.

– Vi är ju förberedda för fjärrundervisning, säger Andreas Ekberg, det hade vi redan i våras, så det finns en beredskap.

Redan i måndags införde gymnasiet delvis fjärrstudier, det vill säga att hälften av eleverna studerade hemma. På måndag var tanken att de skulle byta så att den andra halvan stannade hemma. Nu blir det så istället att nästan alla studerar hemma.

Men det finns några undantag. Gymnasiesärskolan och introduktionsprogrammet blir kvar i lokalerna. Yrkesförarutbildningen kommer att fortsätta i sina lokaler ute på flygplatsen.

– De behöver träna, de ska ju ha klarat körkortet innan de slutar, säger Andreas Ekberg.

Den här förändringen infördes med kort varsel, eleverna fick besked på fredagseftermiddagen. Ett besked som enligt Ekberg mottogs med blandade reaktioner. Fjärrstudierna kommer nu att pågå fram till jul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!