- Att flytta in i en ny skola är också skoj, hela byggnaden med dess rymd känns fantastisk, tycker rektorn Mikael Pettersson.
I fjol var det ungefär 40 sökande till de båda programmen på Gyro och ett 20-tal av dessa valde sedan att flytta hit. Ser man till antalet sökande har intresset för gymnasieskolan fördubblats.
Drygt 40 elever har i år sökt till ljud och bild-programmet och 39 sökande har anmält sitt intresse för handels -och arrangörsprogrammet med inriktning på musikindustrin.
- Vi har ingen riktig koll på hur många som har valt Gyro som sitt förstaval, men vi uppskattar att ungefär 50 personer av de sökande kommer att börja skolan här i höst, säger Mikael Pettersson.
Det betyder mycket för en liten skola, men även en del för bostadsbolaget och kommunen i stort.
- Totalt har vi 117 studentrum att hyra ut, så alla nya gymnasie -och högskolestuderande som kommer hit skall hitta någonstans att bo, säger Elisabeth Eriksson på Hultsfred Bostäder.
Flytten till Mimerskolan kommer att betyda mycket för hela Gyro, som i fjol var inhysta i små lokaler i Valhall.
- Vi håller just nu på att måla om och lägga nya mattor och det behövs för sist det skedde var i slutet på 70-talet. Till att börja med görs en våning helt klar och i september skall även de andra lokalerna i det nedre planet stå helt färdiga, berättar Mikael Pettersson.
Skillnaden mellan lokaliteterna i Mimer och Valhall är enorm.
Från små lokaler till klassrum med högt i tak, till en ny och kreativ miljö som kan stimulera eleverna ännu mer än tidigare.
För den nya designen i skollokalerna står två killar från ett Stockholmsföretag som Mikael kände sedan de medverkade som graffittimålare på festivalen för tio år sedan.
- De har kommit med idéer på både färgsättning och de långa vepor som redan satts upp utvändigt utanpå fasaden.
Klassrummen kommer att utrustas i modernt snitt med nya möbler, långa bänkar där 6-8 personer kan sitta tillsammans samt även en stor smartboardtavla.
- Genom det trådlösa nätverket kan läraren där visa allt från sin dator och även eleverna kan var uppkopplade dit via sin laptop.
Det nya sättet att undervisa har redan visat sig positivt på flera sätt, bland annat för elever som har läs- och skrivsvårigheter.
Det första året på Gyro har varit lärorikt både för personalen och för eleverna.
- Vi har haft många gästföreläsare som inspirerat dom och genom vårt kontaktnät har vi "sparkat upp många dörrar", tycker Mikael Pettersson.
Gyro ökar elevantalet - dubbelt upp!
Fjolårets start av gymnasieutbildningen på Gyro gav elever från hela landet och redan nu kan skolledningen hoppas att skolan i höst kommer att få dubbelt så många studerande.
Rektorn Mikael Pettersson öppnar fönstret på det nya Gyro, som blir nytt både invändigt och utvändigt.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!