Hade stor mängd stöldgods i garaget

En minst sagt omfattande hälerihärva har nystats upp i Kalmar tingsrätt. Ett par i 50-årsåldern har dömts till 160 timmar samhällstjänst vardera för grovt häleri.

Ett par i 50-årsåldern från Nybro kommun döms för grovt häleri. I deras garage hittades mängder av verktyg, bland annat sådant som stulits från ett byggföretag i Hultsfred.

Ett par i 50-årsåldern från Nybro kommun döms för grovt häleri. I deras garage hittades mängder av verktyg, bland annat sådant som stulits från ett byggföretag i Hultsfred.

Foto: Arkivbild

Hultsfred2019-08-23 05:00

I parets garage i Nybrotrakten hittade polisen en stor mängd verktyg och maskiner, som visat sig vara stöldgods från en mängd olika företag i Kalmar län och Blekinge.

Bland de 14 företagen finns ett byggföretag från Hultsfred.

Både mannen och kvinnan förnekar att de skulle ha sysslat med häleri. Mannen berättar att köpt en del av verktygen på bakluckeloppisar i Skåne och att resten kommit in som skrot till sonens skrotföretag.

Men den förklaringen köpte inte tingsrätten, som satte större tillit till vittnesmålen och de vittnen som kunde identifiera sina maskiner.

Redan när hon greps sa kvinnan att en del av maskinerna var hennes, men har sedan ångrat sig och i rätten hävdade hon att hon sa så för att skydda sin man från misstankar.

I rätten har hon i stället nekat till att hon hade något med sakerna att göra..

Det var i maj i år som polisen gjorde en husrannsakan i makarnas garage och påträffade långt över 200 verktyg och handmaskiner till ett uppskattat värde av 135 000 kronor.

En stor del av maskinerna har man kunnat knyta till olika stölder. Bland annat till byggfirman i Hultsfred. Men en stor mängd är fortfarande inte identifierade.

Mannen och kvinnan dömdes till 160 timmars samhällstjänst och villkorlig dom vardera, sedan tingsrätten kommit fram till att dt inte fanns anledning till frihetsberövande straff. Men man konstaterar i domen att det handlar om synnerligen samhällsfarlig brottslighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!