Hammerfall kommer till Hultsfred

Nu återstår det bara lite mer än två veckor kvar till att nästa stora festival arrangeras i Hultsfred. Denna gång handlar det naturligtvis om den fjärde upplagan av Gates of Metal.

Hultsfred2006-07-19 06:18

Detta hårdrockens Mecka har de senaste åren lockat storpublik till Hultsfred i början av augusti månad. I år lär inte bli något undantag då festivalen kan erbjuda 18 olika spelningar under två dagar.
Bland annat kommer det amerikanska bandet Ministry och det tyska heavy metalbandet Helloween att uppträda under den två dagar långa festivalen.

Göteborgsband
Men årets huvudakt är Göteborgsbandet Hammerfall som fick mycket uppmärksamhet under vinter-OS i Turin då de hade spelat in en video tillsammans med damernas curlinglandslag. Detta samarbete gav mersmak, så lagom till årets friidrotts-EM i Göteborg har Hammerfall gjort en ny låt tillägnad mästerskapet tillsammans med bland annat Kajsa Bergkvist och Robert Kronberg har de spelat in en video.
- Vi ser verkligen fram emot att headlina årets upplaga av Gates of Metal. Detta är ju den enda spelningen vi gör i Sverige i år och publiken kan räkna med en påkostad Hammerfall-show som ingen blir besviken av, säger Joacim Cans, sångare i bandet.
Förra årets festival besöktes av 3 500 hårdrocksentusiaster som under två dagar festade loss till hårdrocksmusik i Folkets park. Tobias Eriksson på Skrikhult Production hoppas på något liknande i år.
- Vi hoppas naturligtvis på en ökning men det är bra om det kommer lika många som förra året, berättar Tobias Eriksson.
Håller bara det fina vädret i sig och festivalen förskonas från regn kan nog förra årets publikrekord kunna flyga sin kos när hårdrocksälskare från hela landet invaderar Hultsfred första helgen i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om