Han är en av dem med miljonlön – så tjänar han pengarna

Egenföretagaren Inge Hyckenberg är en av dem som tjänar över en miljon kronor i årslön. Numera betalar han skatt i Norrköping. "Det sparar jag stora pengar på".

Inge Hyckenberg är egenföretagare och tjänar över en miljon kronor per år. 2019 var det 22 kommuninvånare, varav 19 män, som också hade en förvärvsinkomst på över en miljon, enligt SCB.

Inge Hyckenberg är egenföretagare och tjänar över en miljon kronor per år. 2019 var det 22 kommuninvånare, varav 19 män, som också hade en förvärvsinkomst på över en miljon, enligt SCB.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-02-05 16:00

Inge Hyckenberg, 77 år i år, gör ingen hemlighet av att han har en förvärvsinkomst som överstiger en miljon kronor om året.

Närmare bestämt tjänade han cirka 1,3 miljoner kronor 2019, visar deklarationen.

– Men så betalade jag också 451 800 kronor i skatt det året, tillägger han.   

Han har en lägenhet i Hultsfred, driver Rexsvarven i Storebro, men är skriven i Norrköping. Varför gör han heller ingen hemlighet av.

– När jag flyttade dit skiljde det tio procent på kommunalskatten. Tjänar man så mycket som jag, blir det jävligt mycket pengar man sparar. Varför betala flera tusen mer för att bo i Hultsfred, frågar han sig.

Vad tjänar du dina pengar på?

– Jag tar betalt när jag ligger och sover. 

Och med det menar du?

– Jag köper fastigheter och hyr ut. För tillfället har jag tio fastigheter, varav sju ligger i Hultsfreds kommun, som folk betalar x antal tusen för att hyra. Och de betalar hyra även när jag ligger och sover.

Händer det att folk visar avundsjuka?

– Ja, jag får många kommentarer. Men det tål jag, så det gör inget.

Skulle du säga att man bli lyckligare med så mycket pengar?

– Nej, hälsan är det viktigaste. Så länge man är glad och orkar arbeta och har trevligt då blir man ännu gladare.

Är det något särskilt du unnar dig?

– Nej, varken bilar eller båtar, exklusiv mat eller dyra viner, utan arbetet går först. Förr flög jag mycket, men jag har tappat certifikatet på grund av diabetes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!