Som ny områdespolis brinner han för det lokala

"Jag vill jobba med det lokala, det är det jag brinner för" säger Calle Söder, 24, som är ny områdespolis i Hultsfred–Vimmerby.

Första uppdraget som områdespolis i Hultsfred-Vimmerby för Calle Söder blev att tillsammans med Håkan Karlsson försöka intressera Hultsfredsborna för polisutbildningen.

Första uppdraget som områdespolis i Hultsfred-Vimmerby för Calle Söder blev att tillsammans med Håkan Karlsson försöka intressera Hultsfredsborna för polisutbildningen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-05 15:00

Första uppdraget blev att tillsammans med kollegan Ketty Bengtsson och kommunpolisen Håkan Karlsson ställa sig på gågatan i Hultsfred och bjuda förbipasserade på kaffe och lussebulle. Men framförallt berätta för dem hur man blir polis. Även om polisjobbet i sig kan vara nog så omväxlande, så blev det en ovanlig dag på jobbet, en del i polisens pågående rekryteringskampanj.

Det som gör att Calle Söder gillar att jobba med det lokala är annars vardagsjobbet. Att jobba förebyggande på olika sätt. Att synas och höras, att skapa trygghet och dialog. Att bygga upp en lokal- och personkännedom som betyder mycket i jobbet.

– Sedan får vi arbeta med de lokala problemområdena och försöka göra skillnad, säger han, och tänker då mest på buskörningen i Vimmerby och på gågatan i Hultsfred.

– Där kan det bli stökigt ibland, säger han.

Men på det hela taget är det ganska tryggt i området, tycker Calle Söder. Och Håkan Karlsson nickar instämmande.

– Men det kan ju alltid bli lite bättre, tycker Söder, det finns alltid en del att jobba med.

Calle Söder är ny som områdespolis, men han är inte någon nykomling hos Hultsfredspolisen.

– Jag har varit här i två och ett halvt år vid det här laget, säger han.

Från första början kommer Calle Söder från Vimmerby där han är både född och uppvuxen. Så han är väl bekant med området sedan länge och har koll på det mesta.

– Så jag vill jobba i Hultsfred-Vimmerbyområdet och skapa en trygghet för alla, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!