Tony blir ny chef på Coop i centrum

"Drömmen är att kunna återinföra den manuella charkdisken". Tony Allander från Vimmerby har precis tagit över som chef på Coop i centrala Hultsfred.

Tony Allander från Vimmerby är ny chef på Coop i Hultsfred. Han har precis kommit igång och målet är att öka omsättningen kraftigt. Bland annat genom att satsa på grillen.,

Tony Allander från Vimmerby är ny chef på Coop i Hultsfred. Han har precis kommit igång och målet är att öka omsättningen kraftigt. Bland annat genom att satsa på grillen.,

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-03-06 20:00

– Jag är ju styckmästare i grunden, säger han, så det vore toppen. Men det är nog ett projekt som tyvärr får vänta på ljusare tider.

Och i väntan på dem finns det mycket annat att ta tag i.  Som till exempel att gå igenom hela sortimentet, för att se vad man ska ha mer av, och vad som kan rensas ut.

Tony Allander kommer närmast från Coop i Kristdala, där han genomfört ett liknande projekt i butiken. Han kommer även fortsättningsvis ha en fot kvar där.

– Jag kommer att vara där på fredagsförmiddagarna.

Och innan dess jobbade han som Coop-företagare i Överum.

 – Skillnaden där var att jag drev butiken som egen, säger han.

Så sammantaget har han tio år inom Coop. Som ny butikschef på Coop i Hultsfred har han stora visioner. Det handlar bland annat om att öka omsättningen och få kunderna att hitta tillbaka. Han går in i stället för Ellen Svensson, som är föräldraledig.

– Men det är inte lätt, konkurrensen är tuff. Men jag hoppas kunna hitta något som de andra butikerna inte erbjuder.

Det skulle kunna vara en satsning på lokalproducerade livsmedel. 

– Man vill ju gärna göra rätt och ekologiskt, säger Tony Allander. Men de här varorna är ju lite dyrare och i dessa tider kan det vara svårt. 

Men en satsning har han redan klar. Det ska bli mer grillat i framtiden. 

– Grillen ska vi satsa på, säger han.

Tony Allander bor numera i Vimmerby, men ursprungligen kommer han från Linköping.

– Men jag hittade kärleken i Vimmerby, säger han, och så blev det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!