Efter närmare fem år som anställd pizzabagare, senast på en restaurang i Oskarshamn, hade Mohamad Alasaad en längtan efter att bli egenföretagare.
– Jag såg restaurangen till salu på nätet och tänkte att det här blir bra, säger Mohamad.
Han har tagit en paus från pizzabakandet, för att berätta om sina ambitioner. De är höga.
– Jag drömmer om att driva ortens bästa restaurang, säger han med ett stort leende. Platsen här i centrum är bra, så jag ville prova. Jag tycker det gått bra, mycket bra. Jag har förstått att kunderna är nöjda, så jag vill bara fortsätta så här.
Mohamad Alasaad hade lite vänner redan innan i Hultsfred, under månaden som gått sedan han öppnade har han lärt känna ännu fler, när de besökt hans restaurang som ligger vid Tors plan, vid gågatans slut.
Nu har han bestämt sig för att flytta hit den 1 oktober.
– Det känns skönt att bo på samma ställe, förklarar han sitt beslut.
Många innan dig har provat på att driva restaurang i Hultsfred, hur ska du göra för att lyckas?
– Jag förstår att jag måste jobba hårt och hålla bra kvalité. Det handlar om att man måste vara bra och duktig. Jag har jobbat så många timmar för att det här ska bli bra och även renoverat lokalerna. Men jag tycker om att göra något för mig själv och kunna bestämma hur jag vill ha det, så jag är beredd att jobba mycket själv.
Mohamad Alasaad har i dag två anställda, som jobbar i restaurangen tillsammans med honom.