Han har varit turnéfotograf åt Lundell och Springsteen

Mest känd är fotografen Jan M Lundahl för att ha turnerat med både Ulf Lundell och Bruce Springsteen. Men i Hultsfred visar han upp betydligt mycket mer.

Sitter den rakt så? Fotografen Jan M Lundahl är i full färd med att hänga sin utställning på Hotell Hulingen.

Sitter den rakt så? Fotografen Jan M Lundahl är i full färd med att hänga sin utställning på Hotell Hulingen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-30 14:00

 Just nu visas bilder från konserter med flera stora namn. Fotografen Jan M Lundahl visar upp ett urval på Hotell Hulingen. Det är snart sagt hela den internationella artisteliten som pryder hotellets väggar.

– Jag vill växla spår lite grann och visa lite mer av vad jag har gjort, säger Jan M Lundahl som är i full färd med att hänga sina verk i matsalen.

– Sitter den rakt så?

Jodå, Bon Jovi har nog aldrig suttit så rakt. I varje fall inte på Hotell Hulingens scen. Där han fått sällskap av Texas, musikgruppen från Glasgow.

Även om Hotellet har ganska gott om artistfoton sedan förut, är än mer nu under den kommande månaden. I matsalen, i korridorerna och på många andra ställen sitter Jan M Lundahls bilder.

– Jag har gjort det lite enklare, många av bilderna är inte monterade. De sitter så att säga med häftstift i väggarna.

Exakt hur många bilder som utställningen innehåller är dock lite oklart. Jan M Lundahl hade med sig en försvarlig packe.

– Vi får se hur mycket som får plats.

Allt som visas är naturligtvis inte i all enkelhet. Mycket är gjort på tygvepor också. Ett modernt sätt att presentera sina bilder.

Efter 30 år i branschen har Jan M Lundahl hunnit bygga upp ett brett kontaktnät. Han har blivit personligt bekant med många artister genom åren.

– Till exempel har jag blivit bjuden på middag av bröderna Wilson i Beach Boys. Och jag frågade direkt om jag fick ta morsan med mig. Det är ju hennes musik, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!