Han tar strid mot vildvuxna häckar

"Naturen kommer att ta över om vi inte håller efter" Lennart Davidsson (KD) tar strid mot vildvuxna häckar, buskage och annat som skymmer sikten i korsningar.

Lennart Davidsson (KD) tar kamp mot vildvuxna häckar som skapar trafikproblem. I en motion till kommunfullmäktige vill han att kommunen tar i med hårdhandskarna.

Lennart Davidsson (KD) tar kamp mot vildvuxna häckar som skapar trafikproblem. I en motion till kommunfullmäktige vill han att kommunen tar i med hårdhandskarna.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-12-05 14:00

Han tar upp kampen genom att damma av en gammal motion, som han skrev för fem år sedan och lämnar in den på nytt för behandling i kommunfullmäktige.

– Jag ser mycket när jag är ute och åker i de olika orterna, säger han, och det är inte bra. Först och främst är det en trafiksäkerhetsfråga. Men det handlar också om att underlätta för snöröjningen på trottoarer. Det är inte bra när grenar hänger ut över trottoarerna och slår sönder backspeglar på maskinerna.

Lennart Davidsson menar att det finns mycket som behöver göras på alla orter för att komma till rätta med problemet.

Det är fastighetsägarens ansvar att hålla efter växtligheten, så att den inte hänger ut över trottoaren eller skymmer sikten i gatukorsningar. Men Davidsson vill med sin motion att kommunen utnyttjar sina befogenheter för att trycka på och få det här problemet löst.

Som ordförande i miljö- och byggnadsnämnden har han bra koll på vad kommunen kan och inte kan.

– Vi på miljö- och bygg kan förelägga fastighetsägare att åtgärda problemet, säger han. Men vi har inte fått någon sådan framställning från kommunen. 

"Jag anser" skriver Lennart Davidsson i sin motion "att kommunen också har ett ansvar för att upprätthålla god ordning i det hör avseendet. Inte minst med tanke på trafiksäkerheten. Men även för att det allmänna intrycket av våra samhällen ör en viktig del i kommunens attraktionskraft".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!