Han vill höja nivån på Hälsodagarna

Friskvårdsveckan har bytt namn till Hälsodagarna för att knyta ihop allt med the grand finale – Hälsomässan.

Emil Elofsson har, i rollen som evenemangskoordinator, satt ihop ett brett program under hälsodagarna. "Hoppas alla ska hitta något som intresserar", säger han.

Emil Elofsson har, i rollen som evenemangskoordinator, satt ihop ett brett program under hälsodagarna. "Hoppas alla ska hitta något som intresserar", säger han.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-11-02 12:00

– Veckan har alltid bestått av mycket aktiviteter, i huvudsak sådant som föreningarna ansvarar för. Men nu ville vi lyfta det ytterligare genom att satsa på fasta programpunkter, säger evenemangskoordinator Emil Elofsson.

Allt tar sin början under måndagen. Då blir det musikcafé på Skeppet med Kenneth Rosén och Bert Olausson och senare en föreläsning på Bolaget i Virserum med Inger Sand, om humorns betydelse för hälsan.

Veckan fortsätter sedan med längdhopperskan Erika Johansson som håller i ett träningspass i Hagadal, som är uttalat passande för alla och Georg Karlsson guidar en stadsvandring. 

Nyheten fotbollsfitness presenteras i fotbollstältet, det finns chans att gå musikpromenaden Hultsfred – The Walk och det blir konsert med Kaja & Livet Nord på Valhall samt John Lindberg Trio på Hotell Hulingen.

– Jag kände tidigt att jag ville lyfta psykisk ohälsa bland unga, så Eric Bergström, med egna erfarenheter, föreläser inför 800 elever och en kväll för föräldrar och andra vuxna.

Allt kulminerar i Hälsomässan, som blivit lite av ett "självspelande piano".

– Det är fullt i år igen, alltså ett 70-tal utställare. En del nya också, det är roligt, säger Emil Elofsson.

Roligt tycker han också det är att man satsat extra på barnen. HGK ansvarar för en aktivitetsbana, gymnasieelever för Barnens klubb och det blir teater med Pettson & Findus.

– Jag är stolt över att vara hälsokoordinator i en kommun som kan erbjuda hälsodagar med ett så här fint program, säger Lena Borgstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!