Händelserikt höstlov väntar Hultsfreds unga

Det spökar för fullt under höstlovet i Hultsfreds kommun. På fritidsgården, i Lönneberga, i stallet. Men så är det ju den tiden på året också.

Vad som helst kan dyka upp bakom knuten, under spökvandringen i Lönneberga. Det gäller att vara på sin vakt.

Vad som helst kan dyka upp bakom knuten, under spökvandringen i Lönneberga. Det gäller att vara på sin vakt.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-10-28 10:00

Flera aktiviteter anordnas runt om i kommunen under nästa veckas höstlov. Spökvandringen kring bilverkstan i Lönneberga kommer tillbaka i år, efter att ha haft ett års uppehåll. Och det har kommit till en rad nya spöken och gastar under tiden, säger Caroline Jäderup, som är en av arrangörerna. 

– Den hungrige köksmästaren är en av våra nya.  Han håller till i skogen och rasslar med kastruller och annat. Sedan blir det både yxmän och annat som deltagarna stöter på under rundan, berättar hon.

En liten nyhet för i år är att man även ordnar en lagom läskig runda för de mindre besökarna, och en ännu läskigare för de större, som får ge sig ut i sjumilaskogen utanför bilverkstaden. För att trassla upp nerverna efter spökrundan, blir det kanske lagom att besöka Halloweenfesten på Lönnebergaboa efteråt.

Spökerierna kommer sedan att fortsätta på fritidsgården i Målilla, där spökena går till i stim på måndagskvällen.

Fritidsgårdarna i kommunen laddar också de för fullt den här veckan, med program varje dag. 

– Vi har fått hålla oss hemma så länge nu så nu har det blivit lite prio med resor, säger Martin Lennström som jobbar med programmet.

Så det anordnas en tur till äventyrsanläggningen Bodaborg i Sävsjö, en annan till klättercentrum i Västervik. Och en shoppingresa till Växjö under veckan.

– Det har varit stort tryck på anmälningarna, säger Lennström.

Spökar gör det också på ridskolan i Hultsfred under nästa veka. På fredagskvällen släpps gastar och mylingar loss. Betydligt lugnare blir det dock på biblioteken i Hultsfred och Virserum där det blir läslov för hela slanten. Och så kommer författaren Elias Wåhlund att hålla workshops på båda ställena. 

På Virserums konsthall blir det inte så värst mycket spökat, men väl bokstavsjakt på området. Däremot på Ridskolan vid Kristineberg kommer det att spöka riktigt ordentligt. Det berättar Emelie Andersson i spökgänget. I varje fall på fredagskvällen.

Med tanke på alla fladdrande vita spöken får hästarna ledigt för kvällen, men det hindrar inte att över 50 barn har anmält sig redan.

– Vi kan hålla på hela natten om det behövs säger Emelie Andersson, som inte vill avslöja för mycket om vilka spöken man kan träffa på under kvällens lopp.

Det här är ett litet axplock av vad höstlovet har att erbjuda i Hultsfreds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!