Händer och textil på konsthallen

På söndag slår Virserums Konsthall upp portarna till sommarens stora utställningar "Textilsommar" och "Mänskorna". Det är femte gången som Virserums konsthall bjuder in till en stor textil utställning och tredje gången under namnet Textilsommar.

Henrik Teleman har gjutit 360 händer och den första Virserumsbon som fick sin hand avgjuten för tio år sedan var Tomas Bern.

Henrik Teleman har gjutit 360 händer och den första Virserumsbon som fick sin hand avgjuten för tio år sedan var Tomas Bern.

Foto:

Hultsfred2011-05-13 06:12


I år har man samlat in material från privatpersoner i Småland och på Öland och sammanlagt kommer man under sommaren att visa upp alster från ett hundratal personer.
Det finns även lokala textilkonstnärer som visar upp sina alster som Gunilla Dahl som ställer ut sina smycken av lingarn och trä.
- Jag har alltid sysslat med textilier och tillverkar mycket kyrktextilier och med tiden blev det även smycken, berättar Gunilla Dahl.

Nedärvda kunskaper
En annan utställare med lokal anknytning är Mona Odengrund från Odensås utanför Virserum.
Hon har valt att ställa ut ett par stickade tofflor och en duk.
- Duken är gjord av restgarn som blivit över. Det var min mor som lärde mig att göra så och nu gör jag likadant, berättar Mona Odengrund.
Utställningen har satts samman av väverskorna och brodöserna Sanna Gustavsson och Ellen Landberg och de har byggt upp en intressant utställning på temat erfarenhet och tid. Förutom bidrag från privatpersoner har denna duo även bjudit in tio etablerade konstnärer som bidragit till utställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om