Handlingskraft och hemester ska stötta lokala handeln

Handlingkraft Hultsfred är parollen när Hultsfreds kommun satsar på att stötta den lokala handeln. Och visst blir det en ny Hemestersatsning i sommar.

Älgparken och andra i turistnäringen kommer att få stöd även i år. Liksom också den lokala handeln i Hultsfreds kommun. Kommunen skjuter till en miljon i olika stödpaket.

Älgparken och andra i turistnäringen kommer att få stöd även i år. Liksom också den lokala handeln i Hultsfreds kommun. Kommunen skjuter till en miljon i olika stödpaket.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-03-18 10:00

Kommunledningen beslutade om två stora satsningar för att stötta det lokala näringslivet. I två olika, men ändå ganska lika projekt vill politikerna räcka ut en hjälpande hand till såväl den lokala handeln som till turistföretagen.

Handlingskraft Hultsfred riktar sig till handeln och det är ett projekt som har flera ben att stå på. Det ena kallas "Hämta och vinn" och det riktar sig till restauranger och caféer. Idén bakom projektet är att uppmana kommuninvånarna att handla hos någon eller några av de 25 aktörerna, göra minst tre inköp på minst 85 kronor. De första 500 som skickar in kvitton, eller bilder på kvitton till kommunen får sedan ett presentkort hemskickat till sin hemadress.

Den här satsningen pågår under hela april månad.

Månadsfest är titeln på projektets andra ben, som syftar till att hjälpa handlarna att få fart på affärerna. Här fungerar det på samma sätt, handla för 150 kronor och redovisa kvittona. Så finns möjlighet att vinna presentkort på 2 000 kronor.

Månadsfest kommer att hållas vid fyra tillfällen under våren.

Som vi tidigare berättat kommer blir det också en ny omgång med Hemester i sommar. Om än i lite annorlunda form än förra året.

– Vi kommer att satsa mer på för och eftersäsong i år, säger Kommunalrådet Lars Rosander (c)

De här stödpaketen har fått klartecken från kommunstyrelsens arbetsutskott och slutnotan kommer att hamna på 225 000 kronor för Handlingskraft och 800 000 för Hemester.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!