Hans-Petter fick spaka själv

Tänk att få flyga omkring i ett segelflygplan och se allt från ovan och samtidigt få sköta spakarna själv. Detta är precis vad Nordöstra Smålands Flygklubb erbjöd besökarna under deras spaka själv dag i lördags.

Hans-Petter Rolstad fick spaka segelflygplanet helt själv då han gav sig upp i luften tillsammans med instruktören Kjell-Arne Karlsson.

Hans-Petter Rolstad fick spaka segelflygplanet helt själv då han gav sig upp i luften tillsammans med instruktören Kjell-Arne Karlsson.

Foto:

Hultsfred2011-10-03 06:15


Under mer än 20 års tid har flygklubben anordnat en till två spaka själv dagar varje år på Hultsfreds flygplats och i lördags var det dags för säsongens andra tillfälle för privatpersoner att mot en billig penning få ge sig upp i luften tillsammans med en erfaren pilot och prova på att styra planet själv.
Det finns två alternativ för besökarna att välja mellan antingen får man flyga med ett enmotorigt propellerplan eller ett segelflygplan.

Flyter fram
Sammanlagt tog klubben emot inte mindre än ett 20-tal personer under lördagen som alla ville ge sig upp i det blå. En av dessa personer var Hans-Petter Rolstad från Hultsfred.
- Jag har läst om spaka själv dagen i tidningen men missat det varje gång, men den här gången såg jag till att vara ledig så att jag kunde prova på, säger Hans-Petter Rolstad.
Efter att han spänt på sig fallskärmen sätter han sig och piloten Kjell-Arne Karlsson tillrätta i det tvåsitsiga segelflygplanet. För att komma upp i luften får de hjälp av ett bogseringsplan som tar dem med upp till 500 meters höjd innan de kopplas loss och glidflygningen kan inledas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om