Hantering av fastigheter flyttas

Fastighetsförvaltningarna i Högsby och Hultsfreds kommuner flyttas från ÖSK till respektive kommun. Det stod klart efter en pressträff med kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-12-19 20:05

Östra Smålands kommunalteknikförbund, ÖSK, ska fortsatt hantera renhållning, gata, park, vatten och avlopp i båda kommunerna, enligt beslutet. Sedan 2011 har man haft samverkan i ÖSK och parterna är överens om att det ska fortsätta och utvecklas ännu mer. Anledningen till att man lyfter ur fastighetsförvaltningarna ur samarbetet är att de båda kommunernas bostadsbolag var på sitt håll ska hantera fastighetsskötseln av kommunkoncernernas fastighetsförvaltningar.

– Det här kommer inte att påverka någon anställning, säger Rosie Folkesson (S), oppositionsråd.

Respektive bostadsbolag och enhet får ansvar för förvaltning av mark och fastigheter. De verksamhetslokaler som finns ska upplåtas med hyresrätt till verksamheten på samma sätt som idag. Det krävs att alla parter godkänner avsiktsförklaringen för att man ska komma igång med ett införandeprojekt i januari 2019. Projektet ska arbeta fram till sommaren, sedan är det meningen att man ska kunna börja en överföring av verksamheterna under hösten och vara klar första januari 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!