Här är de nya förslagen till skyltar

Nu finns det ett förslag. Välkomstskyltarna till de olika orterna i Hultsfreds kommun är på gång. Ett 20-tal skyltar kommer det att bli.

Någonting i den här stilen tänker sig Malin Albertsson att välkomstskyltarna kan se ut. Arbetet pågår fortfarande.  Men de kommer fortfarande att bilda en röd tråd mellan orterna.

Någonting i den här stilen tänker sig Malin Albertsson att välkomstskyltarna kan se ut. Arbetet pågår fortfarande. Men de kommer fortfarande att bilda en röd tråd mellan orterna.

Foto: Privat

Hultsfred2020-10-20 15:20

Välkomstskyltarna till Hultsfred, och övriga orter i kommunen, har varit på tapeten ända sedan de rockande Knektarna i Hultsfred plockades ner för en massa år sedan.

Skyltar som välkomnar till de olika orterna har varit efterlängtade sedan länge, genom åren har en hel bunt motioner i ärendet lämnats in av politiker från snart sagt alla politiska läger. Tomas Söreling och Lena Hasting (S) Ronny Olsson (C), Owe Samuelsson (C) är de senaste raden av motionärer.

Nu har alla de här idéerna och tankarna samlats ihop till ett förslag till skyltar i en enhetlig stil, men ändå anpassade efter varje ort. Som till exempel i Målilla, med speedway och termometer. Och på samma sätt lyfter man fram orternas varumärken.

– Det är fortfarande bara ett förslag, betonar Malin Albertsson på kommunens turism- och informationsavdelning som tagit fram förslaget. 

– Ett exempel på hur det kan komma att se ut. Vi kommer att jobba vidare, säger hon. Symbolerna kan komma att ändras.

Grundtanken är i alla fall att de ska ha en enhetlig stil. På det viset vill Malin Albertsson binda ihop de olika orterna i kommunen.

– Vi vill skapa en stolthet hos de som bor på orterna, säger hon, och nyfikenhet hos de som kommer hit.

Någon tidsplan för när skyltarna ska sättas upp finns dock ännu inte. Det handlar ju om mer än att bara ta fram skyltar, det behövs bygglov, klartecken från trafikverket och från eventuella markägare.

En prislapp på projektet är grovt uppskattad till 1,5 miljoner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!