Dubbla incidenter med dressincyklar under helgen

Smalspåret i Hultsfreds kommun drabbades av två olika olyckor med dressincyklar under den gångna helgen. Föreningen som ansvarar för verksamheten hänvisar till såväl eget individuellt ansvar som ett påskrivet kontrakt i efterspelet till händelserna.

Under den gångna helgen inträffade två olika incidenter med dressincyklar längs med Smalspåret.

Under den gångna helgen inträffade två olika incidenter med dressincyklar längs med Smalspåret.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-08-02 05:00

Vimmerby Tidning rapporterade i helgen om en olycka med en dressincykel på Smalspåret mellan Hultsfred och Målilla. En kvinna uppgavs ha fått en dressincykel över sig och fördes till sjukhus med lindriga skador.

Jan Blixt är sammankallande för Föreningen Smalspårets lokalavdelning i Hultsfred/Vimmerby. Han säger han att han är helt ovetande om vad som egentligen hände i lördags.

– Det är ingen från den olyckan som har hört av sig till oss. Det kändes tråkigt att bara få läsa om det i tidningen. Om vi inte vet vad som hände så kan vi ju inte heller ta reda på vad vi kan förbättra.

I söndags inträffade ännu en olycka på Smalspåret. Den här gången var Jan Blixt personligen ute och träffade den drabbade kvinnan.

– Hon hade lite ont i benet efter att ha blivit påkörd av någon annan i samma sällskap.

Två incidenter under en och samma helg, det måste vara ovanligt?

– Det är lite märkligt. Vi har mellan 3000 och 4000 personer som cyklar dressin varje sommar. Av dessa är det ytterst få som skadar sig.

Jan Blixt säger också att alla som hyr en dressincykel får skriva på ett kontrakt med regler och säkerhetsföreskrifter.

– Man har ju också ett eget ansvar när man hyr en dressin. De flesta har trafikvett men sedan finns det även de som ska testa hur fort det går att cykla och liknande saker. Då kan det ibland hända att man skadar sig.

Jan Blixt, sammankallande i Föreningen smalspåret Växjö-Västerviks lokalavdelning Hultsfred/Vimmerby.
Jan Blixt, sammankallande i Föreningen smalspåret Växjö-Västerviks lokalavdelning Hultsfred/Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!