Här är förskolorna som avvecklas när den nya är klar

Vid årsskiftet kommer 180 barn att få byta arbetsplats. Då ska den nya förskolan vid Södra Ekeberg tas i bruk.

Oredans förskola har hängt med i 50 år vid det här laget och lokalerna är inte optimala för dagens verksamhet, säger Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för förskolan.

Oredans förskola har hängt med i 50 år vid det här laget och lokalerna är inte optimala för dagens verksamhet, säger Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för förskolan.

Foto: Olof Carlson/privat

Hultsfred2021-03-12 17:30

– Barn- och utbildningsnämnden har tagit beslut om vilka förskolor som kommer att försvinna, säger Emma Roos Simonsson. 

Den nya förskolan har plats för alla de 180 barnen som kommer att flytta hit. Och några till dessutom. Den är dimensionerad för 200 barn totalt.

– Det behövs, vi har lite kö också, säger Emma Roos Simonsson som ser fram mot att få flytta in i de nya lokalerna.

Förskolorna som försvinner är: 

 Hela Stålhagens förskola

 Hela Oredans förskola

 En avdelning på Råsebäcks förskola

Både Oredan och Stålhagen är förskolor som funnits både länge och väl. Oredan har hängt med i 50 år vid det här laget och Stålhagen i 40. Så båda är inne på minst andra generationen. Men det betyder att lokalerna inte riktigt är anpassade efter dagens krav och verksamhet.

– När de kom till handlade det om barnomsorg, säger Emma Roos Simonsson, nu är det förskola och det handlar om undervisning. Så verksamheten har verkligen förändrats genom åren.

Båda förskolorna är inrymda i hyreshus, i ombyggda lägenheter. Det är bara Råsebäcks förskola som är annorlunda, den är uppbyggd i moduler. Nu är dock samtliga lokaler uppsagda inför flytten till Södra Ekeberg.

Där har man hittat en perfekt plats, tycker Emma Roos Simonsson. Lite för sig själv, i skogsmiljö. Men ändå centralt och bra.

– Det är en härlig plats, säger Emma Roos Simonsson.

– Det är nära till biblioteket, och centrum och allt annat vi besöker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!