Många skäl till att ställa in Hultsfreds marknad

Man hade tvingats rita om och kanske rent av hägna in hela marknadsområdet. "Dessutom sa polisen att vi inte kan få tillstånd, som det ser ut nu", säger Ove Karlsson.

Enhälligt beslut. Det blir ingen marknad i Hultsfred i augusti. "Inget roligt beslut att ta", säger marknadsutskottets Ove Karlsson.

Enhälligt beslut. Det blir ingen marknad i Hultsfred i augusti. "Inget roligt beslut att ta", säger marknadsutskottets Ove Karlsson.

Foto: Sofie Olsson

Hultsfred2021-07-01 17:15

Där har ni delar av förklaringen till att Hultsfred FK:s styrelse, i samråd med marknadsutskottet, beslutat att ställa in Hultsfreds marknad för andra året i rad.

Annars var ambitionen så sent som för en månad sedan, att det skulle bli en marknad som traditionen bjuder sista helgen i augusti.

– Förra året sköt vi beslutet framför oss längre, men då hade vi också gjort mycket av arbetet redan. Nu är vi bara i startgroparna, så det är bättre att ta ett beslut i god tid, så vi kan meddela alla knallar, säger marknadsutskottets Ove Karlsson.

Beslutet togs av en enhällig styrelse, sedan man insett att en marknad 2021 hade varit förknippad med mycket krav och väldigt mycket mer arbete på grund av coronapandemin.

– Vi hade fått rita om hela området, det skulle vara enkelriktade vägar, alla som kommer ska informeras, vi ska se till att folk håller avstånd, vi kan inte släppa in hur mycket folk som helst så vi hade kanske till och med behövt sätta upp staket runt allt, för att säkra att det inte hade blivit för mycket folk på en gång, säger Ove Karlsson och fortsätter:

– När jag sedan pratade med polisen sa de, att vi inte skulle kunna få något tillstånd. Inte för ett evenemang som brukar locka över 20 000 människor, vi hade inte klarat det. Men, tillägger han, det var inget roligt beslut att ta, vi hade redan över 100 anmälda knallar.

Istället siktar föreningen på en comeback 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!