Här är skolans nya miljoninvestering

En investering i miljonklassen har gjorts på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. "Denna satsning är inte bara spännande utan också nödvändig för att ligga i framkant i tillverkningsindustrin", säger vd Joakim Svensson.

Elever och lärare på Additivt Teknikcenter i Hultsfred har fått en ny maskin, en CNC-styrd svarv med robot.

Elever och lärare på Additivt Teknikcenter i Hultsfred har fått en ny maskin, en CNC-styrd svarv med robot.

Foto: Additivt Teknikcenter

Hultsfred2024-04-17 15:56

Under onsdagen levererades en CNC-styrd svarv, som också har en robot av senaste modell, till Additivt Teknikcenter. Maskinen ska användas i undervisningen på skolan.

– Eleverna är framtidens arbetskraft. Det känns bra att kunna satsa på en fin maskinpark av senaste snittet, säger Joakim Svensson i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att företagen har automatiserat vissa manuella jobb med robotbetjäning.

– Blir eleverna bekanta med den senaste tekniken förbereder vi dem för de utmaningar och möjligheter som väntar i arbetslivet. Att vara bekant med CNC-maskiner och robotar ger en konkurrensfördel när man kommer ut på arbetsmarknaden.

undefined
Lärarna Roger Hillström och Irfan Dzinic med den nya maskinen.

Tidigare i år har en gjutmaskin och en mätmaskin installerats i skolans lokaler.

– Vi ser att vi har möjlighet att investera, då gör vi det. Det kommer att höja nivån på utbildningarna och på sikt kanske stärka företagen.

Gymnasieeleverna har tidigare fått bra placeringar på bland annat ungdoms-SM i CNC-teknik. 

– Men då i CNC-fräsning, så vi ser att vi behöver en CNC-svarv också att komplettera med. Även vuxeneleverna på skolan har vunnit programmeringstävlingar i bland annat robotteknik.

I slutet av mars invigde Additivt Teknikcenter sina nya lokaler, som man fick tillträde till redan vid årsskiftet. Skolans lokaler har utökats med drygt 600 kvadratmeter, vilket är välbehövligt med tanke på de satsningar som görs.

– De tomma ytorna är nu ganska välfyllda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!