Här gör de utflykt – på traktor

En lång rad traktorer och en hel hoper förväntansfulla resenärer avslutade Lönnebergaveckan med avgasdoftande söndagsutflykt. ”Vi bestämde oss att hänga på i morse, lite spontant”, säger Emilia Okada, Stockholm.

Tvåårige Kai König är spänd av förväntan i pappa Martins trygga famn.

Tvåårige Kai König är spänd av förväntan i pappa Martins trygga famn.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Hultsfred2020-07-26 18:00

Hur många skulle komma? Göte Eklund, som tillsammans med Jan-Åke Hall håller i trådarna och lägger rutten för den traditionella traktorutflykten under Lönnebergaveckan, hade sina funderingar inför starten.

– Vi har inte föranmälan, och så är det ju det här med både väder och coronatider. Så hur många som kommer vet vi ju inte.

En stund senare var gårdsplanen intill LönnebergaBoa full. Tretton ekipage av olika årsmodell, redo att puttra iväg för matstopp och tipspromenad i Sevedstorp/Bullerbyn.

– Det är första gången jag åker med på den här turen och vi ska passera Nymåla, där jag bodde när jag var 8-9 år. Det ska bli roligt att se, sa Märta Ohlsson från Silverdalen, och klättrade upp på en vagn där Gunborg Petersson redan tagit plats.

Traktordebutanter var även familjen Okada König från Stockholm, på besök i Småland. Fyra månader gamla Mika var dagens yngsta – sovande – deltagare, medan storebror Kai, två år var peppad.

– Skräckblandad förtjusning, kanske. Vi får se vad han tycker om det. Vi åker bara med till Silverdalen, där vi blir hämtade med bil, säger mamma Emilia.

Göte Eklund var nöjd.

– Det är ju något med traktorer som lockar alla. Små människor tycker det är spännande och fascinerande, och de lite äldre tycker nog det är trevligt att komma ut och träffas på det här sättet. Man hinner ju se en del också, när det inte går fortare än 20-30 km i timmen.

Märta Ohlsson är på väg att ta plats i vagnen, där Gunborg Petersson redan väntar. "Det ska bli roligt att komma ut på den här turen".
Märta Ohlsson är på väg att ta plats i vagnen, där Gunborg Petersson redan väntar. "Det ska bli roligt att komma ut på den här turen".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!