Monika från Blaxhult lever i den brittiska värmeböljan

Väderexperter varnar för höga temperaturer i exempelvis Hultsfreds kommun under onsdagen. Blaxhultsbördiga Monika Sundström Stewart har alldeles nyligen upplevt 39,8 graders värme i Storbritannien.

Monika Sundström Stewart är bördig från Blaxhult i Hultsfreds kommun men bor numera i England. Som mest har hon vistats i 39,8 grader under de värsta dagarna.

Monika Sundström Stewart är bördig från Blaxhult i Hultsfreds kommun men bor numera i England. Som mest har hon vistats i 39,8 grader under de värsta dagarna.

Foto: Privat/TT

Hultsfred2022-07-19 18:00

Monika Sundström Stewart kommer ursprungligen från Blaxhult i Hultsfreds kommun. Sedan 23 år tillbaka är hon dock bosatt i England, närmare bestämt i Hersham, Surrey, vilket ligger 30 minuter sydväst om London.

Som boende i England har Monika upplevt den tuffa värmebölja som har ockuperat hela Storbritannien under några riktigt svettiga dagar.

– Jag läste någonstans att det skulle bli 41 grader varmt i vissa delar av landet. Här har vi dock bara haft 39,8 grader än så länge, säger Monika när Vimmerby Tidning når henne i hemmet.

– Jag jobbar som frilansande undertextare och kan arbeta hemifrån. Det är väldigt skönt att inte behöva ge sig ut i exempelvis tunnelbanan i London eller liknande i den här värmen.

Hur klarar man att vistas i en så hög temperatur?

– Det är de vanliga råden från sjukvården, det vill säga att man ska dricka mycket och inte gå ut om man inte behöver. Jag är också 100 procent glad över att jag inte bor mitt inne i London nu.

Monika berättar vidare att skolorna i området införde distansundervisning under terminens sista dagar på grund av värmeböljan.

– Barnen behövde inte heller ha skoluniformen på sig, utan det gick bra med vanliga gympakläder.

Det påminner om vissa av de restriktioner som fanns under pandemin?

– Ja, det finns ju faktiskt vissa likheter. I morgon har det dock sagts att det bara ska bli 28 grader, så det värsta är kanske på väg att försvinna nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!