Avslöjades av granne – nu blir det rĂ€ttegĂ„ng

En 20-Ă„ring Ă€r misstĂ€nkt för flera udda stölder. Det handlar bland annat om en trampbil, en pilbĂ„ge och utemöbler. Dessutom Ă€r den unge mannen misstĂ€nkt för vapenbrott – efter att polisen hittat 37 hagelpatroner i garaget.

Trampbilen som stals frÄn verkstaden stod i pannrummet.

Trampbilen som stals frÄn verkstaden stod i pannrummet.

Foto: Polisen

Hultsfred2024-01-22 21:00

I maj, 2023, upptÀckte en man i 55-ÄrsÄldern att det hade varit inbrott i hans verkstad i Hultsfred. Ett fönster var krossat och det saknades bÄde verktyg och barncyklar, som hade förvarats i lokalen.

NÄgra dagar senare sÄg 55-Äringen att det hade varit en ny stöld. DÄ hade det försvunnit ett plastbord med tillhörande stolar.

Tack vare vittnesuppgifter frÄn en granne kunde den stölden kopplas till en familj som bor pÄ samma gata. Den mÄlsÀgande mannen gick dit och hittade mycket riktigt utemöblerna. Dessutom fick han tillbaka en del av verktygen som hade stulits tidigare under vÄren.

undefined
Trampbilen som stals frÄn verkstaden stod i pannrummet.

Men Àrendet var inte utagerat. Eftersom det fortfarande saknades en del saker frÄn det första inbrottet gjordes det en husrannsakan hemma hos familjen.

Det gav resultat. Den stulna trampbilen stod i pannrummet och trehjulingen som hade varit pÄ vift hittades gömd i en garderob. Den 20-Ärige sonen erkÀnde att det var han som hade tagit sakerna, men utan att ha gjort nÄgot inbrott.

I polisförhör har 20-Äringen berÀttat att han hittade sakerna i anslutning till verkstaden. Han trodde inte de tillhörde nÄgon, utan han tog med sakerna hem dÄ familjen behövde verktyg och hans yngre syskon var i behov av nÄgra roliga leksaker. DÄ verkstaden inte Àr aktiv, utan mest anvÀnds som förrÄd, fanns det ingen han kunde frÄga om lov.

GÀllande den krossade rutan sÀger 20-Äringen att han inte kÀnner till nÄgot om det. IstÀllet menar mannen att det mÄste ha varit nÄgon helt annan som gjort det. Han har hört rykten om att det Àr mÄnga som brukar smyga in och kolla i den obemannade fastigheten.

undefined
Utöver en del stöldgods hittade polisen 37 patroner.

Nu Ă„talas 20-Ă„ringen frĂ„n Hultsfred för stöld och ringa stöld. Enligt stĂ€mningsansökan, som lĂ€mnades in till Kalmar tingsrĂ€tt under mĂ„ndagen, har han olovligen tagit en trampbil, en pilbĂ„ge, en sabel, utemöbler och diverse verktyg. Brottstiden Ă€r 1-30 april, samt 6-7 maj 2023.  

I samband med husrannsakan i mitten av maj hittade polisen en plastpĂ„se med 37 patroner, som 20-Ă„ringen inte hade tillstĂ„nd för. Det gör att han dessutom Ă„talas för vapenbrott.  

I det fallet sĂ€ger den unge mannen att patronerna mĂ„ste tillhöra den tidigare husĂ€garen, och att de helt enkelt glömts kvar i garaget.  

Den stulna trehjulingen hittades i 20-Äringens garderob. Bilden Àr frÄn polisens förundersökning.
Den stulna trehjulingen hittades i 20-Äringens garderob. Bilden Àr frÄn polisens förundersökning.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!