Har polisanmält Sverigedemokraterna

Mattias Jacobsson har polisanmält Sverigedemokraterna sedan de använt ett fotografi på hans hus på framsidan av sin valbroschyr. "Jag vill inte bli förknippad med deras propaganda".

Mattias Jacobsson blev upprörd när han såg att SD använt en bild på hans fastighet, Hultsfreds stationshus, i sin valbroschyr. Nu har han gjort en polisanmälan och hoppas på en offentlig ursäkt.

Mattias Jacobsson blev upprörd när han såg att SD använt en bild på hans fastighet, Hultsfreds stationshus, i sin valbroschyr. Nu har han gjort en polisanmälan och hoppas på en offentlig ursäkt.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-08-22 16:00

När SD:s valbroschyr damp ner i brevlådan blev Mattias Jacobsson, ägare av stationshuset i Hultsfred, rejält upprörd.

– Jag har inte gett mitt godkännande till att de får använda en bild på mitt hus för att marknadsföra sig. Jag upprörs särskilt av att det är SD, säger Mattias Jacobsson, förövrigt aktiv vänsterpartist, som inte alls vill bli förknippad med deras politik.

Sedan valbroschyren landade i Hultsfredsbornas brevlådor har Mattias Jacobsson fått frågan om han sympatiserar med SD. Det vill han med tydlighet dementera.

– Jag tycker bilden pekar ut byggnaden alldeles för tydligt och den visar dessutom rakt in i mitt vardagsrum. Jag har polisanmält SD, kontaktat min advokat och hoppas på en offentlig ursäkt, jag vill inte ha något med SD att göra.

Mattias Bäckström Johansson, distriktsordförande från Oskarshamn, ser ingen risk med anmälan.

– Det är tråkigt att polisens tid ska behöva upptas med sådant här. Vi har inte begått något brott, utan tryckfriheten är en del av våra grundlagar.

Mattias Bäckström Johansson berättar att bilden kommer från en fototjänst som alla människor kan nyttja, så SD har köpt nyttjanderättsmöjligheten.

– Vi brukar göra så när vi trycker upp våra foldrar, att vi använder bilder på kulturhistoriska byggnader eller miljöer som är en markör för en viss ort. Det tyckte vi stationshuset är. Vi vill det ska vara något som folk känner igen, den här foldern delas ju bara ut i Hultsfreds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!