Har sett 75 spelningar med Lifvens

Gerd och Bengt Rundqvist får inte nog av Lifvens. 75 gånger har de sett bandet spela, senast som publik under Lifvat i Silverparken.

Regndropparna sänke inte stämningen bland publiken.

Regndropparna sänke inte stämningen bland publiken.

Foto:

Hultsfred2017-07-07 10:10

Konserten i Silverparken lockade veteraner

Dropparna skvätte när Lifvens i onsdags äntrade scenen i Silverparken i Silverdalen. På en av de uppradade träbänkarna bland färgstarka paraplyer och regnkappor satt Gerd och Bengt Rundqvist med systemkameran riktad mot scen.

– Vi har lyssnat på dem 75 gånger under en 10-års period, berättar Bengt.

– De har en sådan spelglädje och är så roliga att lyssna på så det tröttnar man aldrig på.

Lifvens veteranerna från Borensberg har under åren som gått blivit vänner med bandmedlemmarna och passar på att fota åt dem under konserterna. Engagemanget står tydligt i bilens mätarställning, mellan hemorten och Silverdalen är det 136 kilometer.

– Vi har inte varit på alla spelningar. Men nu är vi pensionärer och då är det lättare att hinna med att åka omkring.

Till onsdagskvällens konsert passade paret på att plocka upp Bengts bror Carl i Linköping. Trion var inte ensamt om att utmana det ostadiga vädret för musikens skull. Publiken fortsatte att fylla på träbänkarna och slå upp medhavda picknickstolar när Lifvens satte fart på konsertkvällen med den första låten "Mjölkbilen".

– Det är roligt att folk ställer upp och kommer, berättar Ove Engqvist från PRO Silverdalen Lönneberga.

– Trots vädret tycker jag att det är strålande.

Lifvat i Silverparken var den andra av totalt tre konsertkvällar som arrangeras i parken i sommar. Till nästa och sista är det Ove Engqvist som tillsammans med Anders Nilsson tar sig an Taube-låtar.

– Lifvat i Silverparken kommer sig av att vi har haft Lifvens som husband här i tio år. Det här var andra gången som de uppträdde i sommar. Nästa gång är det jag och Anders som kommer ha "Taube i våra hjärtan" så jag har skämtat med dem och sagt att "man spara det bästa till sist", säger Ove och skrattar.

Precis som Bengt berättat flödade energin från scenen ner över åhörarna och trots det ledsna vädret fick bandet publiken att vicka på fötterna, klappa i takt och dra på smilbanden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om