Annika storsatsar på ny restaurang

Annika Stagård storsatsar. Det gamla missionshuset på Storgatan ska bli restaurang. Nu när kontraktet med hyresvärden är klart, väljer hon att gå ut och berätta om sina planer.

Annika Stagård storsatsar och vill förvandla det gamla missionshuset på Storgatan till ny restaurang.

Annika Stagård storsatsar och vill förvandla det gamla missionshuset på Storgatan till ny restaurang.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-11-10 08:40

"Det har varit så mycket spekulationer sedan det blev känt att jag sagt upp mina nuvarande lokaler", skriver hon på sin Facebooksida.  

Istället ska Annika Stagård alltså hyra det gamla missionshuset och förvandla det till en restaurang.  

"Jag älskar den gamla kyrksalen och dess atmosfär. Där finns den känslan jag vill förmedla. En plats där man vill vara."  

Om pusselbitarna faller på plats med renovering, tillstånd och annat räknar hon med att kunna öppna i mars. Men det betyder inte att hon tar långsemester. "Under januari och februari kommer jag att hyra in mig hos någon kollega", skriver Stagård som också räknar med en del cateringuppdrag.  

I en intervju med Vimmerby Tidning utvecklar Annika Stagård sina planer:  

– Vi har haft tankar på att expandera och utveckla både länge och väl, och den här kyrkan har varit ett av alternativen vi tittat på. Jag har åkt förbi den många gånger och sett potentialen. I somras fick jag kontakt med fastighetsägaren och vi kom överens.  

Men innan det blir restaurang av det gamla Evangeliska-Lutherska missionshuset är det mycket som ska göras. Både för hyresvärden och för Annika Stagård.   

– Mycket hänger på att vi får alla tillstånd som behövs från kommunen. Men det hoppas jag att vi ska få.   

Dessutom ska huset få en grundlig renovering. Och det i sin tur gör vädret till en faktor att räkna med. Tjäle och snö kan komma att trassla till planeringen så här års. 

– Vi tänker börja på nedre botten, där det finns ett kök och en samlingssal, säger Annika Stagård. Där ska vi först och främst skapa en bistro, en bakficka, med lite enklare servering. Det ska också bli en uteservering har jag tänkt. Det finns gott om plats för det på baksidan, mot smalspåret till. 

Den numera ganska lilla församlingen kommer att kunna vara kvar i kyrksalen även framöver. 

– Vi ska inte göra om kyrksalen så mycket, bara möblera upp den lite annorlunda.

Annika Stagård hoppas att de ska trivas med den här nyordningen.

– Där kan vi samsas. God mat och lite musik är väl inte fel. Det ska nog gå att kombinera. Det är viktigt för mig att de känner att de kan vara kvar i huset.

Annika Stagårds målsättning är inte att bli en konkurrent, utan hon vill komplettera restaurangutbudet i Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!