Redo för nästa satsning – stallet ska bli matsal

Hotell Palace i Hultsfred drar ner verksamheten till vinterläge. Och hoppas komma igång med nästa stora projekt, att bygga matsal i det gamla stallet intill.

Genom att bygga ihop den gula byggnaden med den svarta, räknar Christian Ryning med att kunna skapa en bra matsal, nytt kök och andra utrymmen som så väl behövs.

Genom att bygga ihop den gula byggnaden med den svarta, räknar Christian Ryning med att kunna skapa en bra matsal, nytt kök och andra utrymmen som så väl behövs.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-12-27 18:00

– Vi väntar bara på bygglovet, sedan sätter vi i gång, säger Christian Ryning.

Tanken är att bygga ihop hotellets nuvarande matsal med byggnaden intill, ett av de äldsta husen i Hultsfred.

– Vi ska behålla exteriören. Huset har en själ och jag är noga med att behålla den. 

Invändigt är en annan sak. Där ska det bli matsal och dessutom bygger man till ett rejält tilltaget kök, med allt som behövs. 

– Vi kommer också att försöka länka ihop uteserveringen med den nya matsalen, genom att montera skjutbara glaspaneler, säger Christian Ryning. Men då får vi riva baren därute först.

Och medan bygget ändå är i gång räknar han med att kunna renovera även byggnaden bredvid, med kiosken som finns där.

– Kiosken behöver också större utrymmen, säger Christian Ryning.

Vad den här planerade satsningen kommer att kosta är fortfarande oklart. Det är många parametrar som måste till.

– Men det blir mycket, säger Christian Ryning. Med våra mått mätt är det en jätteinvestering. Jag räknar med flera miljoner.

I väntan på att kunna sätta igång går hotellet ner i vintervila, men inte fullständigt. Som vanligt planerar man att hålla igång verksamheten med beställningar och catering, och olika take away-evenemang. 

– Det är precis som förra året. Och med tanke på coronarestriktionerna är det inte mycket annat vi kan göra. Här är för litet för att kunna ha öppet, säger Christian Ryning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!