Tatueringsstudio öppnar i Hultsfred

Hultsfreds tatueringsstudio kommer att erbjuda såväl tatueringar som piercing. Just nu arbetar de på att göra lokalen färdig utifrån de krav kommunen ställer.

I hörnet av Oskarsgatan och Stålhagsgatan öppnar snart Hultsfreds nya tatueringsstudio.

I hörnet av Oskarsgatan och Stålhagsgatan öppnar snart Hultsfreds nya tatueringsstudio.

Foto: Anders J Andersson

Hultsfred2023-10-06 19:45

På Oskarsgatan 35 kommer Hultsfreds nya tatueringsstudio snart att öppna, Hollow Point Tattoo Studio. Man kommer att erbjuda såväl tatuering som piercing.

Bakom tatueringsstudion står företagaren Madelene Muukki som kommer att driva den som en sidoverksamhet. Hennes goda vänner Andreas Wernersson och Liam Saxon kommer att arbeta i studion med tatueringar respektive piercing. Alla bor i Målilla. 

– Vi behöver få lokalen godkänd av kommunen innan vi kan säga när vi öppnar men vi hoppas kunna komma igång inom några veckor, berättar hon när Vimmerby Tidning når henne på telefon.

undefined
I hörnet av Oskarsgatan och Stålhagsgatan öppnar snart Hultsfreds nya tatueringsstudio.

Tillsammans är trion övertygade om att det finns utrymme för en tatueringsstudio i Hultsfred. Den närmaste finns i Vimmerby och piercing i Linköping.

– Marknaden kommer att räcka, det finns tillräcklig efterfrågan, säger hon övertygat.

I början ska man erbjuda tidsbokning och vara flexibla utifrån när kunderna kan komma.

– Vi kommer inte att ha fasta öppettider till att börja med mer än typ på söndagar för drop-in för småtatueringar eller piercing, berättar Madelene Muukki.

Kunderna erbjuds tatueringar över hela kroppen med undantag för intima delar och helst inte i ansiktet. Piercingen erbjuds från höftbenet och uppåt.

undefined
Andreas Wernersson har lång erfarenhet av tatuering.

Andreas Wernersson har inte tatuerat i studio tidigare men har haft det som en hobby sedan 2010. Han har alltid varit intresserad av teckning. Under åren har han lärt sig hantverket.

– Jag gör helst svart och grått och behärskar det mesta när det gäller motiv skulle jag säga, berättar han.

Han säger att de flesta kommer med egna bilder eller skisser på hur de vill ha en tatuering. Sedan jobbar han fram ett förslag tillsammans med den som ska tatuera sig.

undefined
Liam Saxon kommer att ansvara för piercingen.

Liam Saxon picerade sig själv med en säkerhetsnål när han var 13 år. När han kom hem sa hans mamma att han var tvungen att skaffa sig ett snyggt smycke.

– Där startade den alternativa stilen, det kanske var för att sticka ut på något sätt. Jag är fulltatuerad och piercad, jag tycker det är fint och snyggt, berättar Liam Saxon.

För fem år sedan gick han en utbildning i piercing och sedan dess har han frilansat till och från på hårsalong eller piercingstudio.

Han berättar att just nu är dermal populärt framförallt hos tjejer. En liten platta sätts in under huden och sedan fästs ett smycke, kanske en diamant, på utsidan av huden.

– Vi hoppas på att få många kunder och att de känner sig trygga hos oss, säger Liam Saxon.

En ny tatueringsstudio öppnar i centrala Hultsfred.
En ny tatueringsstudio öppnar i centrala Hultsfred.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!