Hellberg föreläste om strålningsfaran

Vi omges ständigt av elektromagnetisk strålning som årligen ökar i takt med utbyggnaden av mobila kommunikationsnät. De ökade strålningsnivåerna gör livet svårare för alla de tiotusentals personer i vårat avlånga land som drabbats av elöverkänslighet. Konsekvenserna av den ökade strålningsnivåerna var ämnet för en föreläsning med företagaren Kalle Hellberg på Valhall i Hultsfred.

Kalle Hellberg föreläste om den elektromagnetiska strålningens påverkan på vår hälsa.

Kalle Hellberg föreläste om den elektromagnetiska strålningens påverkan på vår hälsa.

Foto:

Hultsfred2011-09-17 04:05


Det var det Kommunala Tillgänglighetsrådet i samarbete med Elöverkänsligas förening i Kalmar län och Synskadades förening som bjöd in till en föreläsning med Kalle Hellberg som har jobbat i telekombranschen i över 50 år.
Teknikintresset har följt som en röd tråd genom hela hans liv då han redan som 14-åring började laga tv-apparater, därefter har han jobbat i 30 år som tekniker på Ericsson.
Men sedan början av 90-talet driver han nu ett eget företag som säljer kommunikationsutrustning.

Digitala problem
I samband med att GSM-tekniken togs i bruk i mitten av 90-talet upptäckte Kalle att flera av hans kunder drabbades av besvär som huvudvärk, synrubbningar och utmattning som han kopplade ihop med elöverkänslighet.
Men samhället bemöter oftast de som drabbas av elöverkänslighet med skepsis och därför beslutade sig Kalle för att åka land och rike runt för att informera och väcka debatt om den strålningsdimma som han menar finns omkring oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om