Hellström lämnar Hultsfred

Socialchefen Jan Hellström är nu färdig med Hultsfreds kommun. Under mitten av oktober månad lämnar han sitt jobb på kommunhuset. Istället börjar han som socialchef i Sigtuna kommun utanför Stockholm. - Han har gjort ett bra arbete och vi hade hoppats att han skulle ha stannat nästa år ut, säger Bo Bergman, kommunalråd i Hultsfreds kommun.

Jan Hellström lämnar Hultsfred för Sigtuna för att börja jobba som socialchef på Sigtuna kommun istället. Foto: Olof Carlson

Jan Hellström lämnar Hultsfred för Sigtuna för att börja jobba som socialchef på Sigtuna kommun istället. Foto: Olof Carlson

Foto:

Hultsfred2006-07-20 06:42

Efter tre och ett halvt år lämnar nu Hellström en arbetsplats där det råder arbetsro.
Situationen var den helt omvända i början av 2003 då det rådde kris på socialkontoret i Hultsfred. Finanserna var körda i botten och någon ersättare till den dåvarande socialchefen Margo Bengtsson gick inte att finna.
Kommunledningen beslutade sig då för en nödlösning där man valde att hyra in en chef under en övergångsperiod. Komrev föreslog då Jan Hellström som började som inhyrd konsult den första mars 2003.
Samarbetet med Hellström fungerade så bra att kommunledningen valde att anställa honom på heltid under våren 2004.
De senaste åren har varit bland de tuffaste kommunen någonsin har upplevt, med stora besparingar inom socialen och andra förvaltningar.
Men förra året såg man ljuset i tunneln och idag är finanserna starka och mycket är Hellströms förtjänst.
- Han har gjort ett stort förändringsarbete inom socialen och idag står vi bättre rustade än vad vi gjorde när han tillträdde. Vi har en bra fungerande organisation under Hellström, berättar Bo Bergman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om