Hembygdsföreningen kammade hem eldsjälspriset

Årets eldsjälspris gick till Virserums hembygdsförening.
– Det är jobbet som vi gjort med bolaget där vi lyckades vända en nedåtgående trend med gamla Dackestop som gjort att vi fick årets eldsjälspris, berättar ordförande Kalle Gladh stående med blommor och diplom i hjärtat av Virserums marknad.

Virserums hembygdsförenings ordförande Kalle Gladh fick ta emot eldsjälspriset 2017 under Virserums Marknad. Foto: Elin E Elmström

Virserums hembygdsförenings ordförande Kalle Gladh fick ta emot eldsjälspriset 2017 under Virserums Marknad. Foto: Elin E Elmström

Foto:

Hultsfred2017-08-08 09:00

I samband med Virserums marknad delades årets eldsjälspris ut av Virserums samhällsförening. I år uppmärksammades arbetet med bolagsområdet och Virserums hembygdsförenings ordförande Kalle Gladh fick ta emot både diplom och blommor.

– Vi har lyckats engagera en stort mängd människor att arbeta med det här. Vårt medlemsantal dubblerades efter att vi tog över, berättar Kalle.

Föreningen med nu 200 medlemmar tog förra året i juli över kulturområdet Dackestop som stod ett ovisst öde till mötes.

– När vi tog över var bolagsområdet nedgånget och konkurshotat. Vi har lyckats rusta upp området och byggnaderna och vända den nedåtgående trenden. Det är en bedrift minst sagt med åtskilliga tusentals timmar av ideellt arbete.

Allt arbete som lagts ner menar Kalle inte syns med blotta ögat utan mycket har skett bakom kulisserna.

– Det är mest de sista timmarna som syns med det som gjorts utvändigt. Sedan har det varit mycket jobb med till exempel söderfrusna ledningar och värmesystem som inte syns utåt.

Att engagemanget nu uppmärksammats med årets eldsjälspris tycker han är positivt.

– Det är väldigt hedersamt och roligt att då det här, att föreningar och folk gillar det vi gör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om