Hemlagat och andra matidéer

Kompanjonerna Pia Arendell och Caroline Hellsten har fått en flygande start på sin lunchrestaurang i gallerian.
- Vi har redan några pensionärer som tar hem vår mat och efter nyåret satsar vi även på utkörning, berättar de kvinnliga företagarna under matförberedelser inför lunchen.

De nya restaurangägarna Caroline och Pia tillsammans med praktikanten Barbro Rehn, en trio som har god hand med maten.

De nya restaurangägarna Caroline och Pia tillsammans med praktikanten Barbro Rehn, en trio som har god hand med maten.

Foto:

Hultsfred2009-12-24 05:05


Trots en viss åldersskillnad hittade Pia och Caroline varandra under tiden på Restaurangskolan i Vimmerby, där det båda gick en utbildning i designmatlagning.
- Vi hade massor av idéer i våra huvuden när vi gick ut i våras. När vi hittade den här lilla serveringen i Gallerian i Hultsfred bestämde vi oss snabbt. Vi var här på onsdagen och öppnade på lördagen, berättar Pia.
Att öppna en restaurang tillsammans blev att uppfylla en gemensam dröm, även om det inte var just en lunchrestaurang de hade i tankarna från början.

Hemlagat
Både Pia och Caroline är utbildade inom kockyrket, men Pia har även 20 års erfarenhet som lärare medan Caroline arbetat som barnskötare.
- Det viktigaste saken vi lärde oss under utbildningen är att man skall laga all mat från grunden, inte ta några genvägar genom att servera halvfabrikat.
Och den matdevisen håller de hårt på. Sedan de öppnade har de tillagat både pannbiffar med lök, ugnskokt fisk med remouladsås, kroppkakor och annan husmanskost - kort sagt mat som smakar hemlagat och passar både äldre och yngre matgäster.
- När vi hade raggmunk första gången blev det rusning. Redan klockan 12 hade allt vi lagat gått åt. När vi körde en repris på raggmunkarna några veckor senare tog vi till rejält och skalade 40 kilo potatis. Den gången räckte det och blev över, säger Caroline och Pia och skrattar åt minnet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om