Hemma efter äventyr

17-åriga Kajsa Rydén från Virserum har under de tre senaste veckorna varit med om ett otroligt äventyr då hon deltagit på ett internationellt seglarläger med skonaren Fulton på Jyllands västkust.

Kajsa Rydén i Virserum har precis kommit hem från ett internationellt seglarläger i Danmark.

Kajsa Rydén i Virserum har precis kommit hem från ett internationellt seglarläger i Danmark.

Foto:

Hultsfred2011-08-12 06:15


Vår tidning berättade i början av juli månad att Kajsa Rydén fått årets ungdomsstipendium av Lions Club Virserum. I priset ingår en lägervistelse på tre veckor i Danmark och Kajsa fick välja mellan sex olika läger och det som lockade mest var ett seglarläger på Jyllands västkust.
Men innan det var dags att mönstra på skonaren Fulton i Havnby så inleddes vistelsen med att hon första veckan fick flytta in hos familjen Sloth i Sönderborg för att delta i deras vardag.
- Jag var lite nervös i början när jag skulle flytta in hos min värdfamilj. Men det gick jättebra och de var jättesnälla och tog verkligen in mig som en familjemedlem. Familjen hade två döttrar i min ålder och vi blev jättebra vänner. Det var faktiskt svårt att lämna dem när veckan var över, berättar Kajsa Rydén.
Kajsa kommer att fortsätta att hålla kontakten med familjen Sloth och redan nu har man beslutat att Kajsa med sina föräldrar ska åka tillbaka till Sönderborg nästa sommar och hälsa på.

Fin gemenskap
Men höjdpunkten på Danmarksvistelsen var naturligtvis seglarlägret och den 23 juli mönstrade Kajsa på skonaren Fulton tillsammans med 23 andra ungdomar från hela världen.
- Vi fick en fin gemenskap redan från start och vi hade jätteroligt under våra två veckor på båten, säger Kajsa Rydén.
Första dagen när ungdomarna steg på båten så blåste det storm så det första dygnet fick man ligga i hamn innan man kunde ge sig ut på det öppna havet.

Saknar nya vännerna
I lördags kväll kom Kajsa åter hem till Virserum och det var en bitterljuv hemkomst då hon naturligtvis har saknat sina föräldrar och kompisar men samtidigt ville hon inte lämna sina nya vänner som hon lärt känna i Danmark under seglaräventyret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om