Hemvärnsmusiker sattes på prov

Kalmar läns Hemvärnsmusikkår bjöd i helgen in till en gratis konsert på Valhall i Hultsfred. Men det var inte enbart en konsert för samtidigt var det ett prov för att bli certifierade för att spela på statsceremonier.

Kalmar läns Hemvärnsmusiker sattes på prov under helgen i Hultsfred.

Kalmar läns Hemvärnsmusiker sattes på prov under helgen i Hultsfred.

Foto:

Hultsfred2009-05-11 06:10


I landet finns det 30 olika frivilliga Hemvärnsmusikkårer och en av dessa är placerade i Kalmar län.
Dessa kårer får med jämna mellanrum resa till den kungliga huvudstaden för att delta i högvaktsavlösningen vid Stockholms slott samt spela vid statsbesök.
Men för att få delta vid dessa ceremonier så krävs det att kåren klarar av ett antal prov som man får genomgå vart femte år.
Under den gångna helgen var det dags för Kalmar läns Hemvärnsmusikkår att genomgå detta prov som består av tre olika delmoment och platsen som man valt att göra det på var centrala Hultsfred.

Spela för publik
Den som blivit utsedd att övervaka och godkänna proven var Olle Hermansen från Försvarsmusikcentrum i Stockholm. Ett av delproven bestod av att sätta samman en konsert och genomföra det på ett bra sätt.
Då det inte är roligt att spela för en tom sal så beslutade sig musikkåren för att bjuda in allmänheten till denna konsert och ett 50-tal personer hade hörsammat inbjudan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om