Hennes satsning på fiket gav utdelning

Larm om möss och dålig hygien. Efter år av problem har fikets nya föreståndare Mimmi Hamnert satsat hårt för att höja standarden. Belöningen kom i form av högre betyg från miljökontoret. "Det är bara att gratulera till hårt arbete", säger hälsoskyddsinspektör Sara Pettersson.

Mimmi Hamnert, föreståndare på Maggies Konditori och Bageri har hela tiden haft som mål att höja standarden. Belöningen kom i veckan. På bilden också Amanda Wahlman, en av fyra anställda.

Mimmi Hamnert, föreståndare på Maggies Konditori och Bageri har hela tiden haft som mål att höja standarden. Belöningen kom i veckan. På bilden också Amanda Wahlman, en av fyra anställda.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-10-28 17:00

Med Mimmi Hamnert som ny föreståndare har fiket på gågatan inte bara bytt namn till Maggies Konditori och Bageri, utan det har gjorts en hårdsatsning på att höja kvalitén.

Sara Pettersson talar i termer som erfarenhetsklass, där B är normalgraden och A extra bra, vilket bara 14 av 124 verksamheter i Hultsfreds kommun uppnår.

– Café Gränden har varit C-klassade under cirka två år som ett resultat av upprepade anmärkningar och behov av extra kontrolltid, säger Sara Pettersson.

Inspektionsprotokollen visar att företaget särskilt haft problem med en port på baksidan som varit svår att stänga, vilket medfört att möss och andra djur kunnat ta sig in i lokalen.

Direkt när Mimmi Hamnert kom in i bilden som nyutbildad konditor och bagare bestämde hon sig för att åtgärda det och höja erfarenhetsklassen från C till B.

I veckan kom beskedet hon längtat efter.

– Jättekul, det har vi jobbat hårt för. Det har hela tiden varit ett personligt mål att höja kvalitén, det är ju oerhört viktigt när man har med mat att göra, säger Mimmi Hamnert.

– En annan sak vi tagit bort är utkörningen av förpackade varor till andra företag. Där har kritiken varit att det saknats datummärkning och innehållsdeklaration. Nu har vi slutat helt med den servicen.

Istället har man skaffat sig ett annat ben att stå på, i form av dagens lunch. Så här långt har man varit i gång några veckor, och antalet lunchgäster ökar stadigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!