Hett möte om sommarens festivaler

Arrangörerna fick det ganska hett om öronen. Många grannar till festivalområdet passade på att utrycka sitt missnöje över olika delar av sommarens stora arrangemang.

Hultsfred2009-03-13 07:14

Kommunen och Rockparty bjöd under onsdagskvällen in till ett möte med de som bor närmast festivalområdet.
Intresset för mötet var mycket större än vad arrangörerna hade räknat med, de 40 platser som man gjort i ordning i lokalen räckte inte till.
Den som höll i mötet var kommunjuristen David Tollstern som också är samordnare för festivalfrågor mellan kommunen och Rockparty.
Redan i inledningen av mötet märktes det att det rådde en tryckt stämning i lokalen och det var många som ville framföra sina åsikter men de fick ge sig till tåls.

Många rykten
För David Tollstern ville först göra en dragning av de tänkta förändringarna i närområdet runt festivalen innan han lät någon av mötesdeltagarna ställa sina frågor.
- Det har florerat så många rykten som inte stämmer. Vi är inte intresserade av att förstöra miljön inne på området, för det är den som avgjorde att Sonisphere lade sitt arrangemang i Hultsfred. Det har låtit som vi ska kalhugga hela området vilket inte stämmer. Det ska inte heller bli en två hektar stor grusplan utan det ska planteras gräs, berättade David Tollstern under mötet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om