HFK laddar för marknad i augusti

"Klart att det blir en marknad i augusti". Marknadsgeneralen i Hultsfred, Ove Karlsson, är hoppfull om att Hultsfreds Marknad ska bli av i år efter två års uppehåll.

Visst blir det en marknad i Hultsfred. Marknadsgeneralen Ove Karlsson kan berätta att planeringen redan är i full gång.

Visst blir det en marknad i Hultsfred. Marknadsgeneralen Ove Karlsson kan berätta att planeringen redan är i full gång.

Foto: Sofie Olsson

Hultsfred2022-02-09 16:30

– Sista lördagen i augusti kör vi, säger han. Nu har ju alla restriktioner tagits bort och Folkhälsomyndigheten räknar inte längre sjukdomen som samhällsfarlig, även om vi ska ta det försiktigt under en lång övergångsperiod. 

Samtidigt lämnar Ove Karlsson en liten brasklapp.

– Det ska vara en väldig otur om viruset kommer tillbaka. Men så här långt ser det bra ut, det känns positivt hela vägen. Så vi hoppas att vi i HFK kan få till en riktigt bra marknad.

Senast det begav sig (2019) var det mellan 180 och 190 knallar som fanns på plats i marknadsområdet. Ove Karlsson hoppas på något liknande i år också. 

– Men jag tror att det kan vara en och annan av de äldre knallarna som har slutat, säger han. Pandemin kan ha gjort att de valt att lägga av. Det finns de som sagt i flera år att "detta blir sista året".

Planeringsarbetet inför årets marknad är redan i full gång. Inbjudan till knallarna är på väg ut och Hultsfreds FK har börjat att dela ut arbetsuppgifter till medlemmarna, berättar Ove Karlsson.

Han ser marknaden som en viktig verksamhet för fotbollsföreningen. Inte bara i en ekonomisk aspekt utan kanske framförallt för att det är en aktivitet där många jobbar tillsammans. Det är också en viktig aktivitet för många andra föreningar i Hultsfred, som tar tillfället i akt att sälja lotter eller annat för att stärka klubbkassan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!