Hisnande föreställning av Cirkus Olympia

Publiken håller andan när Cirkus Olympias akrobater är längst upp på stången och börjar snurra runt, runt i cirklar. Med allt det som hör cirkus till gavs en föreställning i världsklass.

Richard Zavatta visade färdigheter i såväl akrobatik som fotjonglering när Cirkus Olympia gav föreställning.

Richard Zavatta visade färdigheter i såväl akrobatik som fotjonglering när Cirkus Olympia gav föreställning.

Foto:

Hultsfred2004-05-10 06:31

Olympia gav publiken allt det man kan förvänta sig av ett cirkusbesök. Djur som gör konster, akrobater som utför hisnande trick på höga höjder, clowner som snubblar och går på lina, jonglörer och mycket mer. Allt naturligtvis till en levande blåsorkester som såg till att sätta stämningen rätt i tältet.

Internationella artister
Med en uppsättning av 60 personer och en hel massa djur turnerar Cirkus Olympia runt i Sverige, detta år för tjugonde gången. Under säsongen ska man besöka inte mindre än 175 platser och ge 200 föreställningar. Cirkusen som har sitt vinterhem i Halland har varje år en ny uppsättning artister med en stark internationell prägel. I år finns tio olika nationaliteter representerade.
Den spanske clownen Pedro Rivelino lockade många skratt och tog också med sig fyra män ur publiken, som fick smaka på hur det är att vara mitt i manegen. Fotjonglören och akrobaten Richard Zavatta från Italien tog sig modigt upp i det roterande dödshjulet och den afrikanska akrobatgruppen bjöd på både dans och akrobatik.
Men ingen cirkus utan djur förstås. Sex arabhästar visade upp sina färdigheter i manegen, där de visade att hästar både kan snurra, bocka och stå på två ben. Att stå på två ben var det andra djur som också kunde. En hundgrupp bestående av tio dvärgpudlar, kungspudlar och dvärgspetsar intog arenan med diverse konster. Vem kunde tro att pudlar kan hoppa genom ringar på bakbenen eller växelvis hoppa över varandra och springa under varandras magar? Hundnumret lockade många skratt och blev en favorit kanske allra mest hos de minsta besökarna.
Större djur fanns också med i uppsättningen. Fyra sibiriska kameler stod för ett nummer i andra akten och i pausen kunde de som var modiga pröva att rida dem.
Cirkustältet rymmer hela 600 personer, men riktigt slutsålt var inte föreställningen i lördags, även om det såg trångt ut på bänkarna. Publiken var entusiastisk. Inte minst Albin Ganovic och Max Gardelöf som satt längst fram och lät sig inspireras. Killarna har nämligen en egen cirkus som de kallar Villekulla efter Pippi Långstrumps hus. Favoritnumrena för Max var förstås akrobaterna, eftersom det är hans roll i den egna cirkusen, medan Albin gillade clownnumrena bäst. Redan klockan sju i lördags morse var han på plats för att titta på cirkusens djur.
Föreställningen varade i två timmar med en paus mitt i, då många passade på att inhandla sånt som hör nöjesfält till. Sockervadd till exempel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om