Hög smäll över Hultsfred – oklart vad som skett

Hultsfred2022-07-06 00:32

Strax efter midnatt rapporteras det att en hög smäll hörts över Hultsfred. 

Polisen har för närvarande inga uppgifter som vad som kan ha orsakat smällen men har en patrull som kontrollerar området kring centrala Hultsfred. 

Uppdatering 02.25

Polisen har gjort kontroller i centrala Hultsfred men inte påträffat något som tyder på detonation, fyrverkerier eller skottlossning och de vet därmed inte vad som kan orsakat den smäll som hörts under natten. 

Uppdatering 09.50

Klockan 01.43 inträffade ett strömavbrott i Hultsfred. Eon ser dock ingen koppling mellan avbrottet och den höga smällen som hörts i samhället.

– Strömavbrottet skedde inne i en station, förvisso inne i samhället. Men om man ska ha en hög smäll ska det vara ute på en större ledning med mycket högre kraft i, säger Patric Elmén, tillförordnad presschef på Eon.

– Ett litet ljud hörs, men det smäller inte så det hörs i samhället på det sättet.

Var ligger stationen där avbrottet skedde?

– Jag vet inte exakt, men den ligger inne i Hultsfred. 375 kunder var berörda under natten i två timmar innan man fick igång systemet igen.

Vad var orsaken till strömavbrottet?

– Det inte fastslaget än. Ofta är det djur som kommer innanför säkerhetsavståndet. Då kortsluter den alltid av säkerhetsskäl. Sedan gör vi en utredning för att se vad som har orsakat kortslutningen. Men den utredningen är inte klar.

Uppdatering 11:20

Kort efter klockan 11 på onsdagsförmiddagen säger Håkan Karlsson vid polisen att man fortfarande inte känner till vad som orsakat smällen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!