Högby IF spräckte IK Akeles segersvit

IK Akele från Mjölby tog för tredje året i följd hem herrklassen vid årets vårstafett i Målilla. Men på damsidan fick klubben ge sig då Högby IF från Öland på den näst sista sträckan passerade IK Akele och spurtade hem vinsten i den anrika tävlingen.

Högby IF:s damlag tog efter en hård kamp med IK Akele hem segern i årets upplaga vårstafetten i Målilla.

Högby IF:s damlag tog efter en hård kamp med IK Akele hem segern i årets upplaga vårstafetten i Målilla.

Foto:

Hultsfred2009-04-20 06:37


För 21:a gången i ordningen stod Målilla-Mörlunda SKI under lördagen som värdar för den traditionella vårstafetten i Målilla. Dagen till ära visade sig vädret från sin allra bästa sida då det var solsken men däremot var det en aning svalt, för vid starten klockan elva på lördagsförmiddagen orkade sig inte kvicksilvret över tiograderstrecket.
Men desto större var då anledningen att få ge sig ut på banan och springa sig varm istället.

20 lag
Sammanlagt hade 20 olika åttamannalag anmält sig till årets vårstafett och de var uppdelade i fyra olika tävlingskategorier där herrarnas sträcka mätte strax över 42 kilometer, medan dam, motionär och företagsklassen sprang en sträcka på knappt 35 kilometer.
Loppet startades i Målilla Idrottspark och gick via Rosenfors till Lillesjö och Mörlunda för att sedan vända tillbaka till Målilla över Tveta och Gårdveda.
När det var dags för målgång så var det IK Akeles herrlag som först gick i mål på tiden 2,19,04. Vilket var endast tre minuter över banrekordet och hela tio minuter före tvåan i tävlingen som blev Hultsfreds LK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om