Högtryck på campingen - "Som det ska vara i juli"

Det är verkligen högtryck på Hultsfreds Strandcamping just nu, Rickard Hägglund, som driver campingen tillsammans med Erica Hammarlund kunde räkna in ungefär 120 boende.

Nu är det högtryck på campingen i Hultsfred. Och på sjön är det full rulle både i och på vattnet.

Nu är det högtryck på campingen i Hultsfred. Och på sjön är det full rulle både i och på vattnet.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-07-26 09:41

– Då räknar vi både tält, husvagnar, husbilar och stugor, säger han. Så det är fullt nu. Precis som det ska vara i juli.

Det är gott om både husbilar och husvagnar. Ja det finns också en del tält, även om det inte är jättemånga. Men campingen har ordnat ett speciellt område för dem.

Och när Vimmerby Tidning besöker campingen är det verkligen högsommar. Solen ler mot camparna så pass, att många rent av söker skugga under de pampiga ekarna och björkarna. Medan andra sträcker ut sig i solen på stranden.

Det är dessutom full fart både i och på sjön. Det är många som tar chansen att svalka sig med ett dopp. Vattnet är fint nu, och varmt dessutom. Nya provtagningar som gjorts visar att vattnet är väl så fint som det brukar vara i sjön Hulingen.

På sjön är också en hel del trafik, trampbåtar, SUP-brädor och andra flytetyg används flitigt.

Bokningsläget ser bra ut framöver också, berättar Rickard Hägglund.

Svenskarna har i år förbokat campingplatser i högre grad än någonsin tidigare, berättar Svensk campings vd Peter Jansson för TT, redan i slutet på juni.

– Föregående år var oroligt eftersom man inte visste före den 12 juni om det fanns möjlighet att resa inom Sverige överhuvudtaget. I år har vi vetat att vi kan det, vilket gjort att bokningsläget sett bättre ut under lång tid, säger han.

Något som märks väldigt tydligt på campingen i år. Det är många som förbokat sina platser för att vara på den säkra sidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!