Rivningsvirke – och män är överrepresentativt noterar jag, vid ett besök säsongens andra lördagsöppet.
– Sambon erbjöd sig att följa med, men jag sa att hon inte behövde det. Det var ett jävla misstag, säger Henrik Nilsson från Basebo där han står och kämpar med att skala gamla vattenrör rena från isolering.
– Det var ett krav jag inte kände till. Så frukosten jag lovade köpa med mig hem, den brinner nog inne, tillägger han och skrattar åt eländet.
Han som många andra besökare är mitt uppe i en renovering.
– Vi skulle bara tapetsera om, säger Peter Karlsson från Hultsfred, men det drog visst med sig ett köksbyte också...
Patrik Sundqvist, vid kärran bredvid, kommer även han med gammalt rivningsvirke sedan en altan gått hädan, som han säger.
– Det är väl egentligen inte kopplat till att vi fått mer tid över till följd av pandemin, utan det var nödvändigt, säger han.
Annars har trycket varit både jämnt och högt på Kejsarkullen genom hela pandemin, bekräftar Stefan Lind, driftchef renhållning, och nämner tre faktorer som bidragit till det:
* Folk har städat ur sina källare, förråd och garage i större utsträckning.
* Det är tydligt att det renoveras i högre utsträckning än tidigare.
* Även företag har fått tid till att rensa lager och slänga det som inte behövs.
– Lördagsöppet är väldigt uppskattat och brukar innebära ett stort tryck och många besökare. Första gången i april lockar alltid flest, då var det runt 150 fordon som körde in på området, visar vår räknare vid grinden, och nu cirka 100, säger Stefan Lind.
Syskonen Lena Johansson och Leif Gustavsson från Uddevalla har städat vinden på sin pappas barndomshem i Flathult.
– Det känns skönt när det blir så fint, som en lättnad faktiskt att slänga allt gammalt skräp i containern, säger Lena och berättar att man gjort det till en härlig familjeaktivitet med barnen.
– Men, inflikar Leif, barnen har varit mer slängningsbenägna. Vi är till hälften smålänningar, de bara en åttondel, så vi har burit tillbaka en del, säger han och skrattar.
Bilar med kärror och hästtransporter, fulla med skräp har kommit och åkt under tiden.
Avfallstekniker Lasse Josefsson och kollegorna har haft ett vakande öga över dem, så det slängs rätt.
– De allra flesta är väl förberedda på att de ska sortera och de allra flesta är duktiga och slänger rätt. Trä- och rivningsvirke är i särklass mest.