Lisa Ekman ny butikschef på Synoptik

Synoptik i Hultsfred har fått ny butikschef. Enligt Lisa Ekman är det världens roligaste jobb.

Lisa Ekman är ny butikschef på Synoptik i Hultsfred. "Väldigt roligt och utvecklande jobb", säger hon.

Lisa Ekman är ny butikschef på Synoptik i Hultsfred. "Väldigt roligt och utvecklande jobb", säger hon.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-09-06 18:00

Det är inte ett helt nytt ansikte som möter kunderna. Utan Lisa Ekman har jobbat som optikerassisten/säljare i butiken i ett par omgångar sedan januari 2020. 

– Som en följd av att Synoptik permitterade personal när coronapandemin bröt ut gick jag tillbaka till mitt tidigare jobb i klädaffär. Jag ville hela tiden tillbaka, jag trivs jättebra här och i den här branschen. När permitteringarna drogs tillbaka fick jag glädjen att komma tillbaka, berättar hon.

undefined
Vad tänker du kring att vara en del i en butik, som brukar placera sig i topp vad det gäller att samla in begagnade glasögon till Optiker utan gränser? "Det är häftigt, kunderna är fortsatt duktiga på att lämna in sina glasögon – helt galna mängder glasögon blir det".

Nu har Lisa Ekman jobbat en månad som butikschef, en tjänst hon fick efter Lotta Landqvist som slutat på grund av flytt.

– Det är världens roligaste jobb, så jag är verkligen jätteglad att jag fick den här tjänsten efter att ha genomgått alla tester och intervjuer.

Vad skulle du säga att du står inför för utmaningar?

– Först och främst att komma in i alla rutiner, det är ju ett helt annat ansvar och stor skillnad på att sälja kläder och jobba i en optisk bransch. Det är mycket kunskap kring ögat man ska ha, så det har varit mycket roligt att lära sig. Synoptik har väldigt mycket internutbildningar jag har gått. Och som man går ständigt, verktyg och maskiner utvecklas ju hela tiden, samtidigt som modet ändras och det kommer nya linssorter och glas som man ska ha kunskap om.

undefined
Det visste ni kanske inte om Lisa Ekman, ny butikschef Synoptik: "Jag läser minst en bok i veckan. Jag älskar böcker och har till och med tatuerat in böcker på armen".

Det visste ni kanske inte om Synoptiks nya butikschef Lisa Ekman:

– Jag läser minst en bok i veckan. Senaste boken jag läste var av Mari Jungstedt, jag gillar deckare. Jag älskar böcker och har till och med tatuerat in böcker på armen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!