"Ingen ska behöva sitta ensam på julafton"

Jultraditionen i Hultsfred fortsätter. Annika Stagård och Fredrik Eirasson bjuder in till julaftonsbrunch med risgröt och skinkmacka även i år.

Annika Stagård tar maken Fredrik till hjälp och de bjuder in till julaftonsbrunch.

Annika Stagård tar maken Fredrik till hjälp och de bjuder in till julaftonsbrunch.

Foto: Privat

Hultsfred2022-11-21 11:50

Men eftersom hon just nu befinner sig "mellan två restauranger" blir det i HFK-stugan på Idrottsvägen, där hon har lånat in sig för dagen. Så det blir lite annorlunda den här gången. Men det blir av i alla fall.

– Jag tycker ingen ska behöva sitta ensam på högtider, och att vara ensam känns kanske allra värst på julafton, säger Stagård.

Hon vänder sig inte bara till ensamma med sin inbjudan.

– Det kan vara de som inte firar jul av olika anledningar, kanske inte har råd helt enkelt, eller kanske de som jobbar över helgen och kan smita ifrån en liten stund, för att få en liten julpaus. Ja, eller par som kanske firar jul en annan dag.

Så några begränsningar finns det egentligen inte. För Annika Stagård är det viktigt att göra något för andra en helg som denna.

– Det är något jag har med mig hemifrån. Där hade vi alltid dörren öppen för de som ville komma, säger hon.

Den traditionen har hon alltså tagit med sig i livet. Både i Gamleby tidigare och Hultsfred nu. Det är andra året som hon bjuder in till julkalas i Hultsfred och förra året var det 15 gäster som kom.

– Det är jätteroligt att göra det här, och jag är väl lite sådan att jag mår bra av att göra något bra för andra. Jag blir glad av det, säger Annika Stagård.

Även om hon inte tar något betalt för vare sig gröt eller macka, så tycker hon ändå att det ger väldigt mycket tillbaka. Hon berättar också att det kan tänkas bli en liten julklapp till besökarna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!