Ellen antar utmaningen – blir ny butikschef

Coops butik i centrum får ny chef. Ellen Svensson från Oskarshamn tar sig an utmaningen att tillsammans med personalen få ny fart på butiken.

Ellen Svensson från Oskarsamn antar utmaningen som butikschef på Coop i centrala Hultsfred. "Vi har mycket på gång" säger hon.

Ellen Svensson från Oskarsamn antar utmaningen som butikschef på Coop i centrala Hultsfred. "Vi har mycket på gång" säger hon.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-02-04 16:00

Det senaste året har det varit täta byten på chefsposten. Men nya butikschefen Ellen Svensson fokuserar framåt.

– Det som lockade mig att börja här, är att det finns en stor potential i den här butiken, säger hon. Och jag gillar utmaningar.

En viktig del i hennes tankegångar är att ta vara på personalens kunskaper.

– Det finns massor av rutin och kunskap. Många har jobbat här länge och har jobbet i ryggraden. Vi kan lära av varandra. Det handlar om ett teamwork, jag kan inte göra det själv. Vi måste hjälpas åt, säger Ellen Svensson.

– Det är nödvändigt för vi vill skapa en attraktiv butik med en trivsam arbetsmiljö, säger hon. Vi jobbar på att få ihop nya rutiner som fungerar bättre och det är mycket på gång.

Kan du ge några konkreta exempel på förändringar?

– Vi jobbar på det. Det viktigaste för oss och för Hultsfred är att folk handlar här. Det behåller centrum levande.

Hur ser du på konkurrensen i Hultsfred, det finns många matbutiker?

– Jag vet att det är tufft, men jag fokuserar på den här butiken så får vi se vad vi kan göra bättre. Som till exempel en bättre påfyllnadsgrad. Det kan kännas lite tomt i hyllorna, säger Ellen Svensson.

Ellen Svensson kommer att jobba i Hultsfredsbutiken tre dagar i veckan. Hon är också butikschef på Coop i Påskallavik och jobbar där de andra två dagarna.

– Där har vi byggt upp ett starkt team i butiken, säger hon, och det vill jag det ska bli i Hultsfred också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!