Hon fick handbollens finaste pris

Carina Nilsson hedrades med föreningens finaste pris – årets HHF:are när handbollen avslutade säsongen.

Ivan Pilipovic prisades som HHF:s bästa målskytt med 154 mål på 24 matcher.

Ivan Pilipovic prisades som HHF:s bästa målskytt med 154 mål på 24 matcher.

Foto: Jonas Axelsson

Hultsfred2019-05-09 08:00

Bland en lång rad pristagare applåderades Carina Nilsson fram för att ta emot det hedersamma priset. Bland annat för sitt arbete i sekretariatet.

– Årets HHF:are har funnits med i föreningen på olika sätt sedan föreningen senast hade ett flicklag i seriespel. När kunniga handbollsledare helt plötsligt slutade, tog du och jag på oss den något för stora kostymen som både tränare och ledare för detta flicklag. När laget inte längre kunde hållas samman bland annat på grund av studier tog flickorna steget in och blev funktionärer och sedan ett par säsonger har du varit min ständiga kollega i sekretariatet, sa Camilla Ljungdahl när hon läste upp motiveringen.

Det var en mycket glad och överraskad Carina Nilsson som tog emot priset.

– Först satt jag mest och lyssnade och försökte lista ut vem det var, så bara kände jag "vänta, det där känns bekant", berättar Carina Nilsson och skrattar.

– Då blev jag lite nervös, men jätteglad och överraskad när jag förstod att det var jag. Det var starkt.

Ett 45-tal medlemmar deltog i HHF:s avslutning på Hotell Hulingen, där man passade på att tacka ledare, sekretariat, engagerade i olika kommittéer och inte att förglömma Gustav Örnros, Andreas Sundqvist, Robin Löfstedt och Ulf Larsson som avtackades, sedan de bestämt sig för att sluta som spelare, ledare och ordförande.

Under kvällen delades också följande priser ut:

Årets herrjunior: Gustav Örnros, som tog klivet in i den ordinarie A-lagstruppen med 23 matcher och 21 mål.

Årets komet: Christoffer Sundqvist, som gått från klarhet till klarhet med sina ofta luriga kantavslut.

Årets comeback: delades av de tre seniorspelarna Eric Schultz som bidragit med hårdhet, fart och attackhandboll, Henrik Böris som bidragit med rutin, ödmjukhet och positiv inställning både på plan och vid sidan av, samt Jesper Rüdiger, som gjort avgörande insatser mellan stolparna och bidragit med positiv energi till laget trots en "70-årings kropp".

Årets herrsenior: Albin Nilsson, en försvarsjätte och numera även stormålskytt är driven och målinriktad både i laget och i föreningens olika aktiviteter.

Årets ledare: Simon Råsback och Ola Nilsson, som tillsammans axlat ledarskapet på träningar och pappersexercisen på ett härligt sätt. I deras träningsgrupp är det nu 20 ungar i åldern åtta-nio år.

Målskytt: Flest mål gjorde Ivan Pilipovic på 154 mål på 24 matcher, Robin Löfstedt 130 mål på 23 matcher och Albin Nilsson, 112 mål på 26 matcher.

Matcher: Där uppmärksammades Sasa Omrcen för sina 386 matcher.

Stor grabb: Pierre Hoffman och Ronny Örnros, båda 20 poäng.

Småland Blekinge handbollsförbunds förtjänsttecken: Camilla Ljungdahl, brons och Stefan Andersson, silver, för 15 respektive 20 års förtjänstfullt arbete för handbollen inom distriktet.

Årets hederspris: Björn "Bjösse" Nilsson, som snabbt är på plats med en lastmaskin och på detta sätt, tillsammans med flera andra, starkt bidragit till att förbättra föreningens ekonomi.

Carina Nilsson fick handbollens finaste pris på avslutningen, då hon utsågs till Årets HHF:are.
Carina Nilsson fick handbollens finaste pris på avslutningen, då hon utsågs till Årets HHF:are.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!